15 november 2008

Lördagens bästa spel (uppdaterat 14.15)

Svagt av BP att inte slå Ljungskile och chansen till Allsvenskan är troligen borta. Tennisen gick inte bra heller. Jag ligger inte lågt pga detta dock och inleder dagen med 3 PL-spel. Fler spel kommer senare.


Blackburn - Sunderland 1
Dessa möttes i ligacupen i veckan och då vann Blackburn på bortaplan. Detta trots att man vilade 7-8 ordinarie medan Sunderland hade i stort sett bästa laget. Santa-Cruz kom tillbaka efter skada i den matchen och gjorde mål direkt för Blackburn och han spelar även idag. På de 10 senaste har BB bara förlorat 3 och det var mot AV, Chelsea och Man U, inget att skämmas över, men man spelar lite för ofta oavgjort. Mot ett Sunderland i svag form kommer dock en seger.
Sunderlands fans börjar ropa efter Keanes avgång. Laget har inte bara svag form, de spelar även dåligt. 4 raka förluster och bara en vinst på de senaste 9 gör att laget ligger nästsist och att Keane tippas bli näste manager att få sparken.
Inga nya skadeproblem i lagen idag och jag spelar Blackburn till 2,00 eller mer.


Fulham - Tottenham 1
Spurs är obesegrade sedan Redknapp tog över. I veckan slog man Liverpool i ligacupen men Liverpools lag var verkligen svagt den dagen med i stort sett bara reservspelare. Innan dess slog
man Liverpool hemma i ligan utan att övertyga och senast vann man borta mot Man C. City fick en man utvisad tidigt då de ledde med 1-0 och det förändrade hela matchen. Spurs övervärderas just nu av bookies och det är värt att spela emot dem.
Fulham spelade bra senast mot Newcastle och man har nu 2 raka hemmasegrar och bara en förlust på senaste 5. Hodgson verkar ha fått igång laget bra och jag tycker man står i för höga odds idag.
Båda lagen får tillbaka viktiga spelare idag, bl.a. återkommer Jenas i Spurs. Tyvärr för Spurs del så står troligen PL:s sämste målvakt. Det är ofattbart att Gomes är förstemålvakt i ett lag i PL. Han är värdelös på bl.a. inlägg och Spurs hade klarat sig bättre utan honom. Han skadades i veckans match men man räknar med spel för honom idag. Grattis Fulham! 3,20 och mer är bra på hemmasegern.


Newcastle - Wigan 1
Viktig match för båda lagen i botten. Wigan ställde upp med ett bra lag mot Arsenals i veckans ligacupmatch men blev totalt krossade av Londonlagets juniorer (som i stort sett hela laget bestod av). Formen är riktigt svag och man har bara gjort mål i en av de 5 senaste; borta mot Pompey, där man vann efter mål i 92:a minuten. Då avgjorde Heskey, men allt talat för att han missar matchen idag och då undrar man ju vem som ska göra mål. Zaki har gjort 8 av lagets mål i ligan men de senaste veckorna har han varit rejält blek. Kirkland skade sig i matchen mot Arsenal, vilket märktes i flera ingripanden men han står troligen idag ändå.
Newcastles saknar idag Taylor och två av lagets få stjärnor, Viduka och Owen, är fortfarande inte redo för spel från start. Man har spelat bra på sistone och hemma har man 2 raka vinter. Jag tror Newcastle kan avancera i tabellen de närmsta veckorna och inleder idag med vinst mot Wigan till 2,00 eller mer.

-------------------------------

Rochdale - Macclesfield 1
Macclesfield hade legat nästsist med bara hopplösa Grimsby efter sig om inte 3 lag hade startat på minuspoäng. Helt rättvist isf då man är ett riktigt dåligt fotbollslag. Senast vann man i FA-cupen mot ett "amatör"lag men i ligan har man 1 vinst på senaste 7 och 3 raka förluster, alla på hemmaplan. Idag får man tillbaka Evans som varit avstängd 4 matcher och det är ett stort plus men mot Rochdale räcker man inte till.
Rochdale har två raka utan vinst men det var en oavgjord borta motBarnet i FA-cupen och en förlust på övertid borta mot Scunthorpe i Johnstone's Paint Trophy och det var verkligen inget dåligt resultat. Scunthorpe leder League 1 och är riktigt bra just nu. I ligan har Rochdale 4 raka vinster och formen är i topp. Man har inga skador alls i truppen och de är en riktigt bra favorit till 1,60. DAGENS BANK!


Gillingham - Rotherham 1
Det har gått trögt för Rotherham sedan de nådde pluspoäng i tabellen. Man har förlorat 2 av 3 cupmatcher och de senaste två i ligan har man inte gjort mål i. Gillingham har två raka 1-0 segrar på bortaplan och i ligan har man bara 1 förlust på senaste 6. Inga större nya bekymmer i lagen och jag anser hemmaoddset vara för högt. Jag hade inte trott på över 2,00 men alla har mer än så och 2,15 och mer är riktigt bra.

Brechin - East Fife 1
EF är nykomlingar och tippades gå bra även i div 2 men det har varit tuffare än väntat. Man var utan chans hemma mot ligaledande Raith senast och saknar idag flera viktiga spelare. Brechin ligger tvåa 9 poäng före och har riktigt bra form. Man har vunnit 5 av de 6 senaste ligamatcherna (enda förlusten kom borta mot Peterhead, då blev det hela 1-5) och hemma har man 5-1-0 i ligan. Idag tas en ny seger till fullt godkända 2,00.


Dundee - Queen of South 1
Stora, stora bekymmer i QoS som kan sakna upp till 8 spelare. Formen är dessutom riktigt svag. 3 förluster på senaste 4 och förra helgen förlorade man hemma mot bottenlaget Morton med 1-4.
Dundee har haft en tuff säsong med många skador. nu börjar spelarna komma tillbaka och senast vann man på bra sätt mot Dunfermline på bortplan. Bättre form just nu på Dundee och med tanke på alla spelare som är borta i QoS så måste 1:an spelas till 2,10 eller mer.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för bra info om matcherna!

USiT sa...

hmmm... Spurs spela också med många vilande spelare mot Liverpool.

Mårten sa...

Usit har helt rätt. Spurs hade många icke-ordinarie med i startelvan. Det jag menade var att det finns inget värde i resultatet.
Även om Spurs slog Liverpool så slog man inte Liverpools a-uppställnign och därför är värdet av den segern inte ¨å hög som om Liverpool haft förstauppställningen. Hoppas ni förstår hur jag menar.

USiT sa...

Jag tror du är helt fel ute i London Derbyt tyvärr, och det säger jag inte för att jag är Spurs fan utan för att jag bara tror det.

Mot Liverpool vilades Bentley, Bent och Modric. Nu är de tillbaka.
Gomes är en riktig stor lyft på målvaktsfronten för Tottenham och har varit bättre än vad Robinson var under hela hans tid i Tottenham.
Tror mer på 2:a och HCP spel.

USiT sa...

nu är jag med... skrev inlägget innan jag såg det du skrev ovan.

USiT sa...

Sen vill jag skrika lite på SS som jag anser bjuder på spel idag.

HCP
United - Stoke 0-2 X 3.55

Anonym sa...

Tror att BP kan fixa det ändå på bortaplan. Lagen känns helt jämna och att BP ändå höll nollan hemma var viktigt.

Ljungskile borde inte snålspela hemma lika mycket och då har BP chansen. Ljungskile har också mest att förlora och det kan vara pressande.