14 oktober 2014

Europatipset 14/10

Dagen Europatips ser kul ut med en hel del intressanta matcher.

1. Polen - Skottland  1X2
Polen överskattas rejält på vinsten mot Tyskland. Tyskarna dominerade den matchen oh var det bättre laget, men man var ineffektiva och kanske lite nonchalanta. Skottland går bra för dagen. Oväntat så har Strachan gjort ett riktigt lag av dem och man har inlett kvalet bra med knapp förlust mot Tyskland borta och en säker (på planen, inte i målväg) vinst mot Georgien. Polen är lite bättre men för överstreckade och jag har en feeling att det kan skrälla.

2. Tyskland - Irland 1
Dunderetta. Tyskarna kommer revanschera sig efter missen i Polen häromdagen och kommer vinna med flera mål mot ett Irland som är ganska svagt. Irland har mött skräplag som Oman och Gibraltar nyligen och raden ser bättre ut än vad Irland är värda. Säker och klar 1:a att vänta.

3. Finland - Rumänien  1X
Rumänien har ingen bra bortarad på sistone. OK, man slog Grekland i första kvalmatchen, men Grekerna är ett svagt landslag för dagen. I övrigt har man slagit Andorra och Albanien mfl "sämre" lag men förlorat eller kryssat då man mött bra eller Ok motstånd. Finland är just ett sådant lag och finnarna gjorde ett bra kval till VM i hemmamatcherna och förlorade bara mot toppnationer som Spanien och Frankrike. jag har stark feeling för att Finland får minst oavgjort och nöjer mig med 1X.

4. Färöarna - Ungern  1X2
Jag har länge sagt att Ungern byggt för att få ett starkt lag, men bygget har inte lyckats så bra och man är sämre än på länge. Man fick en tursam poäng i Rumänien senast och förväntar sig nog 3 enkla på Färöarna. Men Färöarna är ett sådant lag Ungern har problem med. FÖ kommer inte pressa och vara förande laget men när de väl får bollen är de ett spelande lag som kommer att få chanser. Skrällchansen är stor här och jag väljer att helgardera.

5. Grekland - Nordirland 1X
Grekerna känns sämre än i de senaste kvalen men ska inte förlora mot NI. NI har full pott efter 2 matcher men bortavinsten i Ungern var den första bortavinsten på 19 matcher och den andra sedan 2009. 1X räcker.

6. Danmark - Portugal  1
Portugal är det mest överskattade laget i världen och idag kommer med största sannolikhet Christiano Ronaldo att saknas. Danmark har 3 raka hemma utan förlust mot Portugal och idag vinner man igen.

7. Serbien - Albanien  1X2
En match med två lag jag inte vet mycket om. Serbien blir ofta överskattat och att de fått 65% av strecken gör att jag garderar. Albanien slog Portugal borta nyligen och kan skrälla här med.

8. Sverige U21 - Frankrike U21  2
Frankrike är det klart bättre laget och vann säkert med 2-0 hemma. Svenskarna måste nu gå för mål och det kan gynna Frankrike. Det är alltid en risk då ett lag inte behöver vinna en match men jag tror Frankrike kommer att göra mål och då måste Sverige göra 4, vilket kan få dem att ge upp. Liten chansning på säker 2:a men det är där värdet ligger.

9. Mirandes - Alaves  1
Alaves saknar många spelare idag, varav en del av de viktigaste på mitten. Mirandes satsar  stenhårt på denna match för att kunna få primeramotstånd och en hel del intäkter i nästa runda. Mycket stark 1:a

10. Albacete - recriativo  X2
Här kan man singla 2:an om man vill spara en del pengar. Albacete satsar på ligan där man inlett svagt och ställer över flera av de mer tongivande spelarna. Recri satsar både på liga och cup och kommer med starkaste laget. X2 räcker långt.

11. Chile - Bolivia  1
Chile är ett bra lag medan Bolivia är usla för dagen. Om bara Chile satsar på denna match så vinner man enkelt.

12. Kanada  - Colombia  2
Spelas på neutral plan i New Jersey. Just där spelade Colombia häromdagen då de slog El Salvador enkelt. Colombias trupp är stark i dessa vänskapsmatcher och man kommer slå Kanada lätt. Kanadas coach har gåt tut och sagt att man satsar på att spela in unga spelare i laget under vänskapsmatcherna och troligen får två 17-åringar debutera. Dundertvåa.

13. USA - Honduras  1
honduras har varit svaga ett längre tag och bara slagit lag som Belize och Nicaragua. USA har ett starkt lag till kvällens match och ska vinna med ett par mål.



216 rader

1X2
1
1X
1X2
1X
1
1X2
2
1
X2
1
2
1

Vill ni gardera ytterligare så är det främst Rumänien, Sverige och X i Portugal ni ska fundera på

Inga kommentarer: