20 oktober 2014

Topptipset 20 oktober

1. Djurgården - Örebro  1X2
Form och klass talar för Örebro. Se min motivering i förra inlägget. Tar dock med 1:an då jag har en helgardering över och DIFs chanser IMo är bättre än HIF, St Pauli och Empolis. X2 borde räcka annars.

2. Falkenberg - Helsingborg  1X
FFF går bra för dagen och kan rädda sig både från nedflyttning och kval. HIF har redan säkrat kontrakt i och med en kanonbra höst och har idag inget att spela för, Motivationen gör att Falkenberg inte förlorar.

3. Sundsvall - Varberg  1
Sundsvall jagar Allsvenskan och mot ett Varberg som verkligen är dåliga för dagen ska det bli enkel seger.

4. Jönköping - Degerfors  1
Degerfors säsong är över. Jönköpings också om de tappar poäng idag. Vid vinst har de minimal chans att nå kvalet i Allsvenskan. Förlorar Bajen eller Sundsvall ligger Jönköping bara 3 poäng efetr vid vinst. Kanonbra form har de iaf och vinner enkelt.

5. Genoa - Empoli  1X
Empoli är svårslagna men har kryssat mycket på sistone. Genoa visade iom vinsten i Parma att man är på väg mot formen och jag tror inte man förlorar. Kan singlas men Empolis förmåga att spela oavgjort gör att jag tar med krysset.

6. Sociedad - Getafe  1X2
Sociedad ska normalt vara bättre än Getafe men har inlett säsongen nästan lika svagt. Det låga oddset på de, samt att det är ett lag folk känner igen som ett annars bra lag gör att hemmalaget blivit för stora favoriter. Jag tror på en jämn match och helgarderar.

7. WBA - Manchester u  X2
Man U har två raka segrar men båda har varit hemma. Borta har man varit svagare denna säsong. WBA har bra form men de två senaste hemmavinsterna har varit mot svaga Hull och Burnley. Annat motstånd idag. Jag litar på att Man U är på väg mot form och vinner en målrik match. Krysset hänger med ifall United utan Rooney får problem med målskyttet.

8. Dusseldorf - St Pauli  1X
Dusseldorf har varit det bättre laget denna säsong men man har varit starkare borta än hemma. Nu möter man dock ett enormt bortasvagt lag som har 1 poäng efter 4 bortamatcher och 3-11 i målskillnad. 1X  räcker.

1 kommentar:

Carl sa...

Bra tippat, Mårten!