23 juli 2016

Topptipset 23/7

1. Falkenberg - Örebro  1X2
Falkenberg har fått med sig bra resultat efter uppehållet, dock utan att spela bra, ÖSK har 1 poäng de två senaste och har inte gjort må i dessa. Och det är det som skrämmer mig i denna match. ÖSK har uppenbart svårt att näta medan Falkenberg har gjort 5 mål på de senaste två. Helgardering kul chansning

2. Malmö - Kalmar 1
Kalmar bättre på gräs än på konstgräs men kommer vara utan chans mot ett Malmö i bra form. Jag tror MFF vinner stort och singlar.

3. Norrköping - Gefle   1X
Stor besvikelse i Peking efter respasset i CL-kvalet. Kan man resa sig här mot bortasvaga Gefle? Troligen men man är för stora favoriter och Gefle, som äntligen vann senast kan få med sig en pinne.

4. Dalkurd - Värnamo 1
Dalkurd på väg mot Allsvenskan? Inte omöjligt. Värnamo ligger bara en poäng efter men har släppt sin bästa spelare Jebali till Elfsborg och offensivt tappar man rejält utan honom och jag tror Värnamo kommer att rasa under hösten.

5. Degerfors - Örgryte  1X2
Svår match, Mutumba har gått till Örgryte men är han verkligen en så klar förstärkning? Båda dessa lag kan floppa eller rycka upp sig rejält under hösten. Helgardera.

6. Syrianska - Frej  X2
Frej var bra innan uppehållet och underskattas här av att Akpoveta (bäste målskytten) lämnat. Syrianska är ett svagt lag som inte kommer lämna nedflyttningsplats under hösten.

7. Åtvidaberg - Ljungskile  1X2
Konstgräset gör Åtvidaberg till storfavoriter men jag helgarderar. Ljungskile är bättre än tabellraden och till 18% är man ett givet streck. Detta trots att man hittills varit seriens sämsta bortalag.

8. Molde - Sarpsborg  1X
Molde har svag form men har förstärkt under sommaren då Solskjaer borde snart få igång laget. Sett till oddsen är Molde väldigt understreckade på 43%. Så värdemässigt kan hemmasegern vara singelspel.

Inga kommentarer: