03 juli 2010

Lördagsspel

Fotbollen gick inte bra igår men rugbyn satt :) Med minsta marginal. Harlequins förlorade med 3 :)

Idag är det topptips, VM, hästar, hundar, rugby och lite svensk fotboll som jag har att erbjuda tips till.
Eftersom jag är borta hela söndagen så kommer några söndags- och måndagstips också.

Falkenberg - Brage 2-3,50
FFF har 0-2-4 hemma och kommer inte hålla sig kvar i Superettan om man inte skärper till sig. Idag möter man Brage som spelat helt Ok på sistone, framförallt är man bra hemma. Brage saknar Tobias Johansson och Gradén pga avstängning och Rasmus Östmans låneperiod har gått ut. Men Jevtushenko och Sandberg återkommer och det är klara plus. Brage åker ner redan på lördagn, tränar i Jönkoping på vägen ner och sover i Halmstad i natt. FFF fick 1-1 mot Assyriska men var helt utspelade i andra halvlek och Assyriska brände en straff. Jag tycker oddsen borde vara jämnare och 3,50 är bra på Brage.

Örgryte - Hammarby 2-3,15
Vill bara tipsa er som har Pinnacle att de sticker ut rejält med sina 3,15 på bajen. Även Bet365:s 3,00 är spelbart. Bajen har vind i ryggen efter fina segern i veckan och ÖIS går trögt 1-6-2 på senaste 10 är inte bra.

Dalkurd - gröndal 2-3,65
dalkurd har sparkat tränarna efter den usla våren och idag spelar men en 6-poängsmatch mot gröndal. Gröndal har spelat upp sig på sistone. Mot toppformade VSK hade maningen chans men borta mot Östersund innan dess så spelade man kanonbra och ledde med 2-0 då allt rasade. Matchen innan dess slogs Sirius på hemmaplan. Dalkurd är fortfarande överskattat och jag är ingen som tror på att tränarbyten ger direkt effekt. Oddsen på gröndal är för höga för att inte spelas.

Sirius - Syrianska Kerbura 1-1,80
Sirius har 11-0 på sina två senaste hemma och då man möter bortasvaga Syrianska kerbura så blir det enkel seger igen. Storpublik väntas då det är fri entré och det kommer bli kanonväder. Nyförvärvet Ferreira (Portugis som senaste spelade i Indonesiens förstaliga) är spelklar och man har inga problem i laget. klar seger till bra odds.


Rugby:

Leeds - St Helens 2(+4)
Här tror jag stenhårt på att StH vinner. Leeds saknar 7 ordinarie och har inte spelat bra under säsongen. St H vann enkelt hemma och tar en viktig seger igen.

Catalans - Wigan 2(-12)
Wigan är bäst i Super league och Catalans har sin sämsta säsong på länge, bara 6 poäng på 19 matcher är uselt. Wigan vann 58-0 hemma och även om det inte blir lika mkt på bortaplan så blir det iaf över 20 poängs vinst. Helgens bästa spel IMO!



Hästar

Sandown 2.00 - Triple Aspect
Banan och distansen passar perfekt och hästen har fått en perfekt startposition. Bra senast men lyckades inte vinna. Gör det nu istället och 3,50 är bra.

Haydock 2.50 - Barshiba
Barshiba slog flera av dessa i maj och banunderlaget idag kan komma att passa. Riktigt bra mot tuffa hästar senast och 5,50 är värt ett spel.

Leicester 4.10 - Big Noise
vann detta lopp ifjol och man har siktat på detta lopp ett tag, därför har man inte kört för fullt och det har gett en halvbra resultatrad. Troligen därför vi får 4,50 på en häst som borde vara favorit.


Hundar
Fina lopp på Sunderland ikväll och jag har 4 spel.

7.30 - 5 Ten dollars more
tränare Allsopp är helnöjd med denna hund och tror på seger. Trialade fint senast och till 2,50 är den ett bra spel.

8.04 - 4 Farloe rocket
fel favorit här. Fina Farloe rocket har bra läge (trots spår 4) ochtar hem detta till 4,00

8.20 - 3 fear Zafonic
var dunderfavorit i det kvallopp till derbyt som han åkte ur i. Hade otur då och möter lättare hundar nu. 2,62 är riktigt bra.

8.36 - 3 Lyreen mover
Vann alla försök till derbyt och kom 2:a på mkt bra sätt i finalen. Spå lite långt ut nu men lärhitta railen och till 5,00 är han värd ett chansspel.



Topptipset:

1. Gais - BP 48-30-22
Cupmatch som båda lagen verkar satsa på. GAIS ska inte förlora denna. BP får tillbaka spelare men Pinones-Arce är avstängd. 1X räcker

2. Falkenberg - Brage 48-29-23
Se ovan. X2

3. Ljungskile - Degerfors 44-29-27
Toppmatch och jag gör det lätt för mig. 1X2

4. Syrianska - Väsby 67-19-14
Syrianska för stora favoriter. Väsby var bra mot Ljungskile senast och kommer stärkta från vinsten 19 och 14% är för lite och jag helgarderar.

5. HTFF - valsta Syrianska 73-16-11
HTFF vinner. Man visade senast att man har bra form trots förlusten mot Umeå innan den matchen. VS har ingen form alls och är för dåliga. Säker 1:a

6. Sirius - Syrianska Kerbura 69-18-13
Se ovan. Säker 1:a

7. Lund - Sylvia 37-30-33
Toppmatch men toppformade Sylvia är IMo bättre. Lund förvisso utan poängförlust hemma men här kommer de första. X2 räcker gott.

8. Norrby - Värnamo 31-28-41
Norrby hade inget i toppen att göra och efter 3 raka förluster så har de halkat ner i tabellen. Värnamo är bra och här kan man ta säker 2:a. Jag garderar dock med kryss.

Systemet 144 rader:
1X
X2
1X2
1X2
1
1
X2
X2



VM

Tyskland - Argentina - Över 2,5 mål (1,95)
Enda spelet här är överspelet. jag tror på offensivt spel och att Argentina inte förlorar. Tyskarnas enda bra insatser i VM har varit mot ett svagt Australien och ett England som berövades mål. Känns som det kan bli öppna försvar och 2-2 eller 3-2 till Argentina.

Inget spel i andra matchen då oddsen inte lockar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Häj pääl!

Hundar och hästar är inte min grej, men andra prylar är det!

Idag kör jag/vi(?) rak seger för tyskarna!

Och av dina tips idag gillar jag Dalkurd-Gröndal 2 till 3,65 extra mycket!

/FRITZOLSSON

Heja oss! ;) Ha´t Mårten!