05 januari 2008

Lördagens bästa spel

Jag hoppas fotsätta året med fler fina vinnare idag. Det är FA-cup och jag har ett par skrällar som jag tror en del på och en del säkra vinnare som bara vinner.
Hästarna brände senast och det där med att tippa upp amatörer på Solvalla kanske inte var så lyckat.


Tottenham - Reading 1
Spurs vann 6-4 senast de möttes i ligan. Idag blir det inte lika många mål även om Spurs kan stänka in ett antal. Readings anfallare Kitson gick ut i veckan och sa att FA-cupenär ointressant för dem då de satsar 100% på att hålla sig kvar och komma bra till i PL. Man har Sonko och Gunnarsson avstängda och troligen vilas övriga 9 från ordinarie startelvan också. Detta har gjort att oddsen sjunkit på hemmaseger, men 1,45 finns fortfarande och det är ett bra bankspel. Spurs spelar med bästa möjliga lag och ska vinna enkelt. DAGENS BANK!


West Ham - Man C 1
Vi får fina odds på hemmasegern här då Manchester C övervärderas lite av bookies. Senast slog man Newcastle borta, men det beror nog en hel del på att Newcastle är riktigt usla just nu. City hade innan dess bara en bortaseger under säsongen. Idag är det Svennis första FA-supmatch någonsin och det sägs att han satsar på cupen. City har varit i kvartsfinal 2 år i rad och även om ligan och en ev. CL-plats är klart viktigare så lär man spela med bästa lag idag. Troligen spelar nye mexikanske forwarden Catillo idag.
West Ham slog ju Man U nyligen på hemmaplan och idag återkomemr troligen Etherington och Bowyer efter skada.I förfjol gick Hammers ända till final, en minnesrik match man förlorade på straffar mot liverpool.
Här tycker jag som sagt att City övervärderats och vi får 2,40 och mer hos flera, vilket är klart spelvärt.


Chelsea - QPR 2
Skrällspel. Dagens kanske intressantaste FA-cupmatch. Ett av de mer "riktiga" Londonderbyna, som tyvärr spelas för sällan pga QPRs svårigheter att nå PL.
Chelsea har stoa skadebekymmer igen. Troligen saknas både Cech och Drogba och helt säkert saknas Terry, Lampard, Schevchenko mfl. Visst har man ett bra reservgäng men frågan är hur allvarligt man tar cupen. Att satsa på PL, CL och FA-cupen har visat sig svårt för Engelska lag.
QPR har nya pengar och som jag berättat tidigare är man en av englands rikaste klubbar numera. Man har köpt många spelare och 7 av dem kan på ett eller annat sätt framträda i dagens match. Formen hos QPR är riktigt bra med 4 vinster på de senaste 6 och bara en förlust på de senaste 7 och man klättrar i tabellen. Chelseas form är förvisso också bra med 4 vinster på de 5 senaste men vissa av de vinsterna har känts riktigt tursamma.
QPR känns hetare i denna match och oddsen motsvarar inte deras chanser. Oddsen sjunker en del på dem men fortfarande ger en "vanlig" bookie som Expekt 17,00 på 2:an och flera andra ger runt 15 i odds. Självklart kan man spela alla typer av handikappspel och liknande på QPR också.


Wolves - Cambridge 2
När vi ändå är inne på roliga skrällar så finns denna också. Wolves spelar i Championship medan Cambridge ligger 3 divisioner under i "amatörligan". Ändå tror jag på en bra skrällchans.
Wolves form är bedrövlig och är utan vinst i 7 matcher och på seanste 5 har man bara gjort 2 mål. Man har en del skador i truppen bl.a. på anfallaren Keogh och man brukar inte lyckas i FA-cupen. De senaste 4 åren har man åkt ut i fjärde omgången (nästa omgång).
Cambridge åkte ur Legue 2 2005 och spelar nu i Conference league. Där är man med i toppen efter enbart 3 förluster på 24 matcher. Inga skador finns i truppen och jag tror man har en chans att skrälla. man möter Wolves vid rätt tillfälle, då de är mitt i en kraftig svacka. 10,00 finsn på 2:an och det är värt en liten peng.


Rochdale - Lincoln 1
Det spelas inte enbart cupmatcher i England idag. Rochdale har bra häng på lagen ovanför kvalstrecket och det är också dit man satsar denna säsong. Formen är riktigt bra med 7 raka utan förlust. man har inga nya skador utan spelar troligen med samma startelva som senast (vinst 3-1 hemma mot Darlington).
Lincoln ligger farligt nära nedflyttning, båda lagen under strecket har spelat färre matcher och kan gå om vid vinst i dessa. Formen är usel med 1 vinst på de senaste 6 matcherna och idag saknas många spelare! Förutom flera långtidsskadade saknas idag även avstängda försvararen Hand och mittfältaren Kerr, som båda annars är ordinarie i startelvan.
1,65 finns generellt och det är ett bra odds på en säker hemmaseger!


Albion - Stenhousmuir 2
Skotska Div 3. Albion spelade jag emot senast oh det gick ju bra. Nu spelar man hemma men skadesituationen är värre än i förra matchen med nya skador på Chisholm och Buckley som spelade från start mot Dumbarton. Skadekris är det minsta man kan kalla deras situation. Formen är ju självklart fortfarande svag.
Stenhousmuir har 5 vinster på de senaste 7 och idag har man troligen inga nya skadebekymmer. Oddsen på 2:an lockar då det finns 2,35 och mer.

1 kommentar:

Anonym sa...

svenskaspel.se ger 20x på QPR. satsar en liten slant, jag tror det kan bli oavgjort egentligen.