14 juli 2007

Blandade lördagstips

Jag har lite blandade spel idag. EN match i Copa America och ett rugbyspel frånAustralien. Jag brukar försöka hänga med så gott jag kan i NRL (Australiens rugbyliga) och har dagens bästa spel just i den samma.


Canberra Raiders - Gold Coast Titans 1
Canberra har varit usla de senaste veckorna och snart går sista chansen om man vill nå slutspel. Man ligger 4 poäng under laget på åttonde plats och man har klart sämre målskillnad. I helgen känns det som man kan vända den negativa trenden dock. Man får tillbaka en av lagets viktigaste spelare medan GC saknar flera tongivande pga skador. Canberras stora bekymmer är att man släpper till så många poäng bakåt, för framåt är man i stort sett lika bra som de bästa i serien. Men mot ett försvagat GC, som har två raka förluster och inte är något av seriens bästa lag, ska man inte ha defensiva problem och jag tror att Canberra t.o.m täcker handikappet på -6 och detta är HELGENS BÄSTA SPEL.



Uruguay - Mexico 1
Här har bookies fel favorit IMO. Uruguay har varit riktigt bra i Copa America, förutom i inledningsmatchen mot Peru, och man var inte sämre än Brasilien i semin. Faktum är att Uruguay kom till fler avslut och med lite tur kunde de mycket väl spelat final. Mexico har varit bra rakt igenom turneringen och stod bra emot Argentina under långa stunder i semin.
Två saker talar för Uruguay idag. För det första är detta deras sista tävlingsmatch innan sydamerikas VM-kbal börjar i november. Man har någon träningsmatch mot svagare motstånd inplanerad (Egypten och kanske en till) men här har spelarna en rejäl chans att visa att de ska vara med i kvaltruppen. Sak två är att Mexico är inbjudna till denna turnering. De spelar ju normalt inte i Copa America, utan fick, tillsammans med USA, en inbjudan. Något som har skett ett par gånger. Nu då finalen missades lär motivationen vara lite lägre hos Mexiko och dessutom har det vid tidigare tillfällen då Mexico varit med i CA dömts lite mer mot dem än andra lag.
Uruguay är f.ö. inte ett sämre lag än Mexico och oddsen sitter fel då man får runt 3 ggr på uruguay.

Inga kommentarer: