07 juli 2007

DERBYFINAL!!!!

Idag är det DERBYfinal på Wimbledon. Jag har tittat på finalheatet och kommer kommentera lite om varje hund och dessutom har jag en del vinnare utanför derbyfinalen då det är kanonlopp i övrigt på Wimbledon.
Tyvärr så gör flatheten hos Greyhoundspel (som anordnar Gr3) att vi inte kan spela Gr3 mm på derbyt ikväll.


Wimbledon 10.12 DERBYFINAL:

1- Forest Scholes - Ingen har vunnit derbyt från spår 1 sedan 1992 och då sprangs det pÅ White city banan. Så ingen har någonsin vnnit från spår 1 i en derbyfinal på Wimbledon. Idag fick jag höra en teori om att det kan vara så att de inte hör haren, som "springer" längst ut på banan, pga det massiva jubel det blir i publiken då derbyt startas. Oavsett statistiken så anser jag FS vara chanslös då han inte kan spetsa.

2 - Ullid conor - En liten hund med OK start. Tyvärr hade han gjort bättre ifrån sig från box 1 idag. Nu riskerar han att få hunden innanför på sig då den hunden lär rycka till i starten och dra lite inåt banan. Så UC missar en topp 3 plats på att den får en tryckare tror jag.

3 - Dilemmas flight - Enda tiken i finalen och mångas favorit till segern. Vinner hon är hon den första hunden som vunnit oaks och derbyt (oaks som bara är för tikar vann hon ifjol). Tikar har dock som sagt svårt i derbyt och bara 5 vinanre genom åren har varit tikar. Hon har tur med 3:espåret då hon återigen har mycket startsvaga Caulry fast trap utanför sig. Tuffare hundar innanför än i semin men kommer hon iväg som då kan det bli vinst. Spetsen är dock ett måste för henne.

4 - Caulry fast trap - Har inget att hämta här. Sämsta hunden med sämsta starten och oddsen talar sit ttydliga språk.

5 - Loyal Honcho - Bookies favorit tillsammans med Dilemmas flight. Kan vara bästa hunden men jag tror inte LH spetsar och då vinner han inte en derbyfinal.

6 - Westmead Lord - En av tränare Nick Savvas två hundar i finalen (den andra är Dilemmas flight) och jag tror han tar hem segern för tredje året i rad. WL underskattas av bookies då den ännu inte vunnit i derbyt men Savva är expert på att formmatcha hundarna. Spetsar WL så är loppet över.


Min rank: 6,3,5,2,1,4

Jag tror vinnaren blir den av Nick Savvas hundar (3 och 6) som spetsar. Det är jämnt i oddsen mellan essa två och Loyal Honcho. WH erbjuder ett spel på bästa hund utöver favoriterna. Tar man bort 3 och 5 (som är favoriter till 3,50) så finns det iMo ingen annan som slår Westmead Lord och det blir dagens BANKSPEL till 2,25


Innan derbyt har jag 4 vinnare till.

8.05 3 - ZigZag dutchy (3,25 WH + Lads)
Ett lopp för hundar som åkte ur sent ur derbyt. ZZD åkte ur i andra rundan på målfoto bakom Greenwell storm som han möter idag igen. ZZD rapporteras träna mycket bra och tar revansch idag. GS är delad favorit men missgynnas av att ha en hund utanför sig, en hund som dessutom är bra ut. ZZD tar kanske inte ledningen direkt men den kommer vara först i mål.


8.25 4- Shelbourne Laura (3.00 Lads)
Extemt startsnabb hund som jag tidigare fått till som vinanre här på bloggen. Återigen en Charlie Listerhund och återigen en hund som kenneln är helnöjda med. SL har varit kanonfin i två raka spetsegrar. Idag blir det en till.


8.45 2 - Geordie parker (2,25 WH + Lads)
återigen en Charlie Listerhund. Han är en mästare på att ha hundarna i topptrim till dagar som detta och det är sällan han inte har en derbyfinalist. I år är det tyvärr så och istället vinner han flera ramlopp. GP var otroligt fin senast och vann efter ledning hela vägen på en tid som skulle räcka mycket långt i derbyfinalen. Ett av dagens allra bästa spel!


9.25 3 - Jills fault (32,00 WH)
leta runt efter odds på denna. Ni kan nog få ännu högre på denna skräll. var mycket bra förra veckan i försöket till denna hinderfinal. Var långt efter vinnaren Executive Memo (som är favorit idag) men hade då problem i första böj. Nu har han läge för spets och det är en kul skräll som spelas E/W.

Inga kommentarer: