15 september 2007

Helgens bästa spel

Idag vänder jag mig till Rugby-VM för helgens roligste spel. Även Helgens säkraste vinnare finns i Rugbyn; Nya Zeeland. De står i 1,00 hos bookies :), WH:s odds är 1/1500, det är det lägsta jag sett någongång och i decimaltermer blir det 1,0007. Så det är inte ett särskilt vågat tips.

Wales - Australien 1
Rugnyn har lite konstiga idéer. Även fast VM går i Frankrike så har man lagt några matcher i England och Wales, bla denna som Wales får spela hemma i Cardiff. Där har man lyckats bra mot Australien i oviktiga landskamper med en vinst och en oavgjord i de senaste mötena. Men, det är egentligen inte därför jag rekommenderar detta spel.
Vinnaren i denna grupp får möta England eller Samoa i kvartsfinal för att sedan med största sannolikhet möta dunderfavoriterna Nya Zeeland i semin. Förlorarna möter Sydafrika i kvartsfinal och mycket troligt vinanren i Irlands/argentinas/Frankrikes grupp i semin. Även om Sydafrika skulle vara den klart svåraste kvartsfinalen så är det ett lag som Australien ska slå utan problem och semifinalen skulle sedan bli enklare (även om man skulle stöta på hemmanationen Frankrike). En semi mot Nya Zeeland skulle med största sannolikhet innebära förlust.
Att spela på att ett lag inte gör sitt bästa för att eventuellt få en enklare väg till en final är inget jag egentligen gillar. Men, det har höjts röster hemma i Australien att det är just så man ska göra. En finalplats är det minsta man begär och även om Australien lika gärna skulle kunna slå NZ i semin som i finalen så innebär en förlust stor skillnad. Att det skulle gå till på detta sätt är bara spekulationer men det är ändå intressant att spela på Wales set ttill oddsen. Odds över 4,50 kan lätt hittas (bl.a har Unibet 5,00) och testas med en liten slant. Dock rekommenderar jag inga handikapptips här. För om Australien går för fullt och spelar för vinst så kan man lätt köra över Wales.



När det gäller fotboll i helgen hittar jag inte mycket intressant på lördagen. Det finns en del tänkbara spel på söndag/måndag i PL och Australien men lördagen ser tråkig ut spelmässigt. Jag har bara två spel att rekommendera, båda i Skottland.


Hamilton - Stirling Albion 1
Hamilton har vunnit alla 5 matcher hittills i Skotska div 1 och har mycket goda chanser att vinna sjätte raka idag. I de fyra senaste har man hållit nollan och visat klass som skulle räckt i SPL. Idag har man inga skadeproblem alls i laget.
Stirling har bara 4 poäng efter 4 oavgjorda matcher som nykomlingar. Man har en del skador men inga matchsvgörande sådana.
Klasskillnaden är för stor här. Hamilton verkar vara det klart bästa laget i Div 1 och det är bara de och Dundee som kan slåss om direktplatsen i SPL. Stirling har haft svårt hittills och inkasserar idag sin andra förlust. 1,55 och uppåt på 1:an är lätt att hitta och spelas!


Elgin - Albion 1
Ett litet chansspel i skotska div 3. Elgin ligger sist utan att ha tagit en poäng men hemma har man gjort hyggliga matcher hittills. Senaste hemmamatchen förlorades på mål i 90:e minuten mot suveräne serieledarna East Fife. Borta fungerar inte spelet alls och ska man ta poäng just nu så är det hemma.
Albion inledde med 2 segrar, varav en på straff i sista minuten. Men i de två senaste har spelet varit sämre. Senast tappade men en 2-0 ledning hemma mot East Stirlingshire i andra halvlek. Man värvade två bra spelare i inledningen av säsongen; Roddy Hunter från Clyde och Kenny Wright från Stanraer. Wright har gjort 4 mål i de 4 ligamatcher han spelat och Hunter har gjort 1. Dessa två har varit det mesta av offensiven i Albion och båda saknas idag enl. skotska medier. Med denna info känns 3,40 och mer på hemmaseger ritkgit kul!



I övrigt kan dessa tre spel vara värda en slant.
Everton - Man U 2.
Rooney och Ronaldo tillbaka i Man U, medan Everton troligen saknar förstemålvakten Howard.

Portsmouth - Liverpool 1 (+1)
Borta mot Pompey är det sällan enkelt. Liverpool förlorade här i fjol och Man U fick bara 1-1 denna säsong. Intressnata handikappodds kan vara värda ett spel.

West Brom - Ipswich 1
Ipswich saknar en del spelare idag och WB är alltid bra hemma. FInna bra odds på denna match.

Inga kommentarer: