18 september 2007

Tisdagsspel (Uppdaterad)

Idag finns flera kul spel. jag börjar med veckans bästa spel!

Shaktar Donetsk - Celtic 1
Celtic är ett enormt svagt bortalag i Champions League och har förlorat 12 av de senaste 13 bortamatcherna i CL. Skotsk fotboll komemr aldrig få riktigt stora framgångar i CL då kvaliteten på SPL är för låg. Att Celtic leder SPL och är obesegrade är inget tecken på styrka. Även om man är klart bättr ehemma så ska man inte klara av avancemang från denna grupp.
Shaktar är ett lag som oftast spelar riktigt bra hemma i Ukraina. Ifjol slog man ROma och fick oavgjort mot Valencia i CL för att sedan i UEFA-cupen vara sekunder från att slå ut blivande mästarna Sevilla (2-2 i Sevilla efter 2 straffar för hemmalaget och i returen ledde shaktar med 2-1 till den 94:e minuten, sedan vann Shaktar i förlängningen).
Skadorna i lagen är ganska försumbara idag och spelet baseras på styrkeförhållandet mellan lagen, Celtics svaga bortaspel i Europa och oddset. 2,00 finns men allt från 1,90 är spelbart. Detta är VECKANS BÄSTA SPEL!


Crystal palace - Coventry 1
Coventry var rejält dåliga i helgen då man förlorade med 0-3 hemma mot Bristol C och det kanske var så att Coventry inledde säsongen bättre än man egentligen är.
CP inledde säsongen med en storseger i Southampton men har sedan dess haft svårt. Men hemma är man vanligen ett riktigt bra lag och man är i grunden starkare än Coventry. Coventry har en del skador som oroar och CP ska vinna enkelt hemma. Oddsen är för höga på hemmaseger. jag hade trott på under 2,00 men nu finsn väl inte lägre än 2,20 att hitta så då är detta ett givet spel!


Tips till övriga CL-matcher
Oddsen är inte avd jag skulle vilja ha i dessa matcher men här kommer iaf mina tankar.

Milan - Benfica
Trolig hemmaseger. Men jag tror den blir knapp, 1-0 kanske.

Chelsea - Rosenborg
En del viktiga skadade i Chelsea. Trots detta bör de enkelt slå klart sämsta laget i gruppen. För låga odds på handikappspel eller spel på att R-borg inte nätar. Tror på 2-0.

Porto - Liverpool
Liverpool är kanske det bästa bortalaget i Europa och nere i Portugal kan man mycket väl vinna men ett oavgjort resultat ligger närmast.

Marseille - Besiktas
Ointressant spelmässigt då den kan sluta lite hur som helst. Är inte så imponerad av Marseille så krysset känns troligast.

Olympiakos - Lazio
Spelas utan publik så hemmafavören är klart mindre än den brukar vara för Olympiakos. Denna blir därför svårbedömd. Lazio har aldrig förlorat i Grekland men inlett Serie A ganska svagt. Svårtippat och stå över är bästa tipset.

Real Madrid - W. Bremen
Ett chansspel på Bremen kan vara intressant. Oddset ligegr runt 10,00. RM brukar sällan ta ut sig för fullt i första rundan av CL. man gör vad man behöver, inte mer. Det kan straffa sig här. RM vinner troligen men oddset på WB är för högt.

Schalke 04 - valencia
Valencia är mästare att spela 0-0 (eller på resultat) på bortaplan. Schalke är dock inte ofarliga och kan mycket väl vinna. Svårt bedöma dessa lag och jag väntar någon runda på att värdera deras styrka.



Letar ni fler spel så kan Wolves och Bristol C (mot WB som är svaga borta) vara intressantast.


Inga kommentarer: