08 september 2007

Söndag Down under

Usch för lördagens spel. Inget stämde :(

Jag har bara ett spel idag, från min favoritliga i Australien.

Perth - Sydney X2
Sydney har inte förlorat ännu mot Perth i A-league på 6 möten. Idag har mankraftiga avbräck men jag tror ändå på dem.
Sydney saknar Juninho i 4 veckor till, förste- och andramålvakten saknas båda. Förstemålvakten Bolton missar sin första ligamatch någonsin men gör det pga landslagsuppdrag och är nog nöjd ändå :). På landslagsuppdrag är även viktiga milligan, Zadkovich och anfallaren Brosque. Förutom på målvaktspositionen har man dock bra och erfarna spelare som kan fylla på för de saknade. Nash, som troligen står är en målvakt som var mycket bra i en lägre serie ifjol och han komme rinte göra bort sig.
Perth har kraftiga skadeproblem sedan tidigare i truppen och idag är det än värre. Med 5 spelare borta i olika landslag så har man inte många att välja på. I baclinjen är 3 ordinarie borta pga landskamper och skador, 2 av 3 målvakter saknas i truppen (dock står han som stått i båda ligamatcherna hittills denna säsong. han är egentligen 2:e målvakt i truppen), man saknar 2 ordinarie mittfältare, Samt dopingavstängde Lazaridis som annars hade varit ordinarie ute till vänster.Som ni märker ser det tufft ut för Perth denna vecka. Man har hittills spelat 2 st 0-0 matcher denna säsong och det beror inte enbart på bra försvar utan på väldigt ineffektivt anfallsspel.
Målsättningen för perth denna vecka måste vara att försöka spela 0-0 igen, att de ska vinna med alla dessa spelare borta blir nog för tufft. Detta trots att även Sydney saknar viktiga spelare. Jag tror att Sydney till över 3,00 kan vara ett bra spel. men med tanke på att 7 av de 10 matcher som spelats denna säsong slutat oavgjort (det är bara central coast som vunnit än och de har gjort det i alla tre matcherna) samt Perths förkärlek för 0-0 så anser jag att X2 eller +1 på Sydney (samma sak) till odds runt 1,60 är det allra bästa söndagsspelet.

Inga kommentarer: