22 september 2007

Helgens bästa spel

Idag har jag ett par riktigt kul spel


Newcastle- West Ham 2
Newcastle inte bara förlorade mot Derby senast, man var dessutom riktigt usla. Efter premiärvinsten borta mot Bolton var det lätt att tro att newcastle skulle gå bra i år, men det har inte fungerat alls som jag trodde. Att man slog Bolton i premiären berodde nog mest på Boltons svaga spel (man ligge sist i PL just nu). Owen spelar på topp trots att han utgick småskadad senast och spelar tillsammans med Viduka som är tillbaka i startelvan.
West Ham har överraskat. Enda förlusten hittills i år är hemma i premiären mot Man C. Man har vunnit båda sina bortamatcher (Brum och Reading) och senast var man mycket bra hemma mot Boro. Inga större skadebekymmer då Bellamy troligen kan spela mot sitt gamla lag.
Newcastle är alldels för stora favoriter här. hammers odds har sjunkit lite hos de som hade allra högst men 3,70 och uppåt är inte svårt att hitta och detta är HELGENS BÄSTA SPEL.
(Fegar ni är X2 eller handikappspelet bra också)



Stockport - Wrexham 1
Stockport har inte inlett säsongen så starkt som flera tippade, men ligger mitt i tabellen. Man har en ganska lång skadelista och det är den stora orsaken till att poängskörden blivit så dålig.
Idag ökar man dock på den med 3 poäng då man möter bottenlaget Wrexham. Wrexham är riktigt usla i år och har nu inte gjort mål på de 4 senaste (inkl. en ligacupmatch mot Aston V). Man har stora skadebekymmer framåt med bästa anfallsparet avstängda. Dessutom har man ännu fler skador i truppen än Stockport, iaf på viktiga spelare, så detta blir en enormt tuff säsong för Wrexham.
Stockport finns i alldeles för höga odds och det är därför de spelas. Flera bookies har 1,80, vilket är 2-3 tiondelar för högt och det måste spelas!



Hamilton - Livingstone 1
jag tror på ytterligare en Hamiltonseger till helt OK odds. Man leder som sagt div 1 i skottland överlägset med 6 vinster på 6 matcher och 14-1 i målskillnad. Man har hållt nollan i över 520 minuter i ligan, då enda insläppta kom 18 minuter in i premiären. Idag har man återigen fullt manskap och man bör klara Livingstone utan problem.
Livinsgstone tog säsongens första vinst senast mot Morton och formen kanske är på väg. Men även om man får tillbaka ett par spelare så känns vinstchansen mycket liten borta mot Hamilton.
Då vi återigen får helt OK hemmaodds (Många har 1,60-1,65) så är detta ett klart spel!


Elgin - East Stirlingshire 1
En annan favorit i repris är Elgin då de återigen undervärderas av bookies. Man vann ju senast på ett heroiskt sätt, då man vände 0-2 till vinst i slutet. Nu möter man ett lag som under normala förhållanden är bättre än Albiom, men East Stirlingshire har stora skadebekymmer. 4-5 man från den ultimata startelvan saknas. Dessutom sätter jag ett frågetecken för formen. I veckan förlorade man i cupen med 0-4 mot div 1 laget Morton. Ingen oväntat förlust men man var riktigt usla i andra halvlek efter en mållös första. I senaste hemmamatchen förlorade men hemma mot Stanraer och man släpper in många mål. 14-11 är målskillnaden på 6 matcher, ganska dåligt för ett lag som ligger trea i tabellen.
Elgin ger återigen för högt. Odds från 3,00 finns och det är för högt för Elgin som spelar riktigt bra hemma.
En intressant sak: East Stirlingshire gjorde precis som Elgin då de mötte Albion. De låg tidigt under med 2-0 men vände bl.a. genom 2 mål i sista 5 och vann med 3-2.

Inga kommentarer: