30 september 2007

Söndagens bästa spel (Uppdaterad kl 12)

Jag inleder med två tidiga spel i Australien.

Adelaide - Central Coast Under 2,5 mål
CC leder serien överlägset redan efter 5 omgångar och har hållt nollan i alla matcher. Man har bara en gång gjort mer än 1 mål denna säsong. Då vann man hemma mot Wellington med 3-0. Det syns tidigt att försvar är bästa anfall för CC som sällan släpper till chanser och sedan sticker upp och gör mål själva.
Adelaide spelar här bara sin andrahemmamatch trots att det är sjätte omgången. Hemma är man starka och släpper in få mål. Man har 4 oavgjorda (varav 3 slutat 2-2) och en förlust denna säsong.
Inga nya allvarligare skador eller förändringar i lagen inför denna match. jag tror på en målsnål match, troligt resultat är 0-0. Underresultat är givet favoritspel i denna match men ger ändå 1,77 hos Centrebet och det känns som ett av dagens mest troliga vinnarspel.


Wellington - Perth 1
I den andra söndagsmatchen i Australien tror jag Wellington tar sin första hemmaseger mot svaga Perth. Wellington har inlett bra, bättre än tidigare lag från NZ i A-league. man har en seger (borta mot Sydney) och hemma har man 2 oavgjorda och en uddamålsförlust.
Perth är utan seger efter 5 omgångar, man inledde med 3 st 0-0 matcher och har sedan förlorat de senaste två. Man har bara gjort ett mål denna säsong.
Wellington kan ställa upp med samma lag som i de 3 senaste medan skadedrabbade Perth ännu har flera viktiga spelare borta. Även om ett par spelare kan återkomma så saknas ånyo anra spelare så det gör varken till eller från.
jag hade trott att Wellington skulle bli större favoriter än de är. 1,90 är bra på hemmasefer och måste testas. W har bra hemmastöd och riktigt bra publiksiffror för att vara ett lag från NZ. Perths supportrar har för lång väg att resa (troligen längsta bortaresan i någon toppserie i världen) och de blir få på läktaren. Tippar 2-0 till hemmalaget.

-------------------------------------------------------------------------------------

Wellington vann enkelt med 4-1!!

Tyvärr så gick underspelet inte in då Adelaide i 88:e minuten gjorde 2-1 i mötet med Central coast.



Jag har fått tips från min bekanta i USA idag på NFL och han rekommenderar stor insats på ena spelet.

Indianapolis -9,5
Colts komemr vinna med minst 2 TD. Dagens absolut säkraste. Spela stora insatser!!

NY jets -3,5
Pittsburgh -5,5


Jag har inga riktigt bra fotbollsspel idag. Jag tror på West Brom och AIK som två säkra hemmasegrare. Dessutom lockar oddset på Ljungskile en del i mötet med Häcken.
Istället får ni ett rugbytips

Irland - Argentina 1
Här är förutsättningarna inför matchen (Frankrike möter Georgien innan denna match).

Om Frankrike inte vinner så är Argentina vidare.
Arg. vinner gruppen om de vinner, spelar oavgjort, förlorar med mindre än 7 poäng eller om Irland inte gör 4 försök elelr om de själva gör 4 försök trots förlust.
Irland går vidare vid oavgjort eller vinst och vinner gruppen om man gör 4 försök och vinner med fler än 7 poäng så länge Arg nte gör 4 försök.

Om Frankrike vinner och gör färre än 4 försök:
Arg. vidare så länge man inte förlorar med fler än 13 poäng och släpepr till 4 försök eller mer. Forlörar man med mindre än 7, gör 4 försök eller mer, vinner eller spelar oavgjort vinner man gruppen.
Irl. måste vinna med fler än 13 poäng samt göra fler än 4 försök (medan Arg. gör färre än 4) för att gå vidare..

Om franrike vinner och gör fler än 4 försök:
Argentina vidare om så länge irland inte vinner med mer än 7 poäng och gör 4 försök. Arg. vinner gruppen så länge man inte förlorar med fler än 7 poäng.
Irland måste vinna, samt göra fler än 4 försök för att gå vidare. Kan inte vinna gruppen.

Lite krångligt som ni ser, då bonuspoängen kan spela roll (Bonuspoäng får lagen om de gör 4 försök eller mer, samt om de förlorar med mindr eän 7 poäng)
Jag tror Frankrike vinner mot Georgien, men jag tror inte de mäktar med 4 försök, Georgien är inte så dåliga i normala fall. Detta innebär att Irland måste satsa enormt mycket på att göra försök. Argentina har ännu inte släppt till ett sådant i turneringen så det kan bli svårt. Får Irland hål på Argentinas försvar kan det dock bli tufft för Argentina att stå emot. Därför tror jag irland vinner. Jag är däremot inte säker på att vinsten kommer räcka till avancemang.
Skulle frankrike ta 5 poäng så blir situationen lite annorlunda, men fortfarande måste de vinna och göra fler än 4 försök så Argentina kan lätt gå vidare vid förlust.

Mitt tips är att Irland vinner och gör det genom att göra 2 försök och därmed räcker inte vinsten till avancemang. Oddsen på Irland ligger runt 2,30-2,40 som är bra. Jag spelar även en liten slant på vinst med 6-10 poäng till 7,00. Första "tryscorer" blir murphy i Irland till 19,00.
Småpengar satsas på alla dessa spel. Matchen visas i Viasatsport 1 kl. 17.00

Inga kommentarer: