28 oktober 2007

2 bra söndagsspel

Idag har jag hittat 2 bra spel i England och Skottland.


Idag avslutas Allsvenskan och 3 lag gör upp om seriesegern, eller egentligen bara 2, eftersom det inte finns en chans att både Djurgården och Göteborg förlorar. Mitt guldtips går till Djurgården. Göteborg kommer få en tuff match och det syntes i AIK-matchen senast att det är mycket nerver med och man hade tur som fick 3 poäng där. Djurgården kommer inte lyckas i sitt mål att göra 5 eller fler mål mot BP, men jag tror inte det behövs.
Trelleborg är ett lag som tidigare visat att man ger allt även om man inte har något att spela för, vilket de visat ett par gånger i Superettan. Ifjol slog man BP borta i sista omgången trots att man var klara seriesegrare, vilket hjälpte ÖSK till Allsvenskan istf. kval. 2002 slog man VF i sista trots att man inte hade något att spela för, vilket hjälpte Enköping till Allsvenskan. Det jag vill ha sagt med detta är att jag tror att TFF kan skrälla i Göteborg och förstöra guldfesten för IFK.
Detta är inget jag spelar på utan bara några få tankar från mig :)



Nu till dagens tips:

Dundee Utd - Rangers 1 alt. 1X
Här tror jag på skräll! Rangers gjorde en kanonmatch i veckan då man spelade 0-0 hemma mot Barcelona och tog ett stort kliv mot avancemang i CL. Efter en sådan match kommer ofta en "baksmälla". Efter man slog Lyon i CL så förlorade men i ligan hemma mot Hibs. Visst är dte skillnad på om man spelat hemma eller borta i CL, men det är även skillnad på Hibs hemma och Dundee Utd på bortplan. Rangers två senaste bortamatcher i ligan har resulterat i endast 1 poäng.
Dundee Utd går bra i år. Man ligger 4:a, bara tre poäng efter Rangers. Hemma har man raden 4-1-0 och målskillnaden 6-0! Formen är riktigt bra med 3 vinster på senaste 4 matcherna, enda förlusten kom borta mot Celtic, men det är ju inte något att oroa sig för. Senast slog man Hearts med 3-1 på bortaplan på ett mycket bra sätt. Ifjol vann man hemma mot Rangers.
Rangers har inga nya skador och startar troligen med samma lag som senast. I Dundee Utd står Euan Maclean i mål då förstemålvakten är avstängd. Men MacLean är även han är bra, han står i mål i U-21 landslaget (och innan dess var han förstemålvakt i U-19 landslaget mm).
Oddsen är på tok för höga på Dundee Utd idag. Det finns odds uppmot 5,50 men även 5,00 duger bra. Generellt sätt finns 2,20 på handikappspelet/halvgarderingen och även det är mycket bra!



Derby - Everton 2
Derby är klart sämst i PL. Man har bara en seger denna säsong (hemma mot Newcastle). Derby har stora problem med målskyttet och har bara gjort 2 mål på de 6 senaste matcherna. Idag har man troligen skadeproblem i backlinjen dessutom då mittbackarna Leacock och Davis är myckettveksamma till spel. Dessutom saknas Andy Todd fortfarande.
Everton gjorde en bra insats mot Larissa i veckan. I ligan har man gjort två bra prestationer utan att få med sig poäng (2-3 mot Newcastle (B) och 1-2 mot Liverpool (H)). Idag har man Neville och Hibbert avstängda.
Everton är klara favoriter här. man har under säsongen visat att man är bättre än Derby och med Derbys offensiva och defensiva problem så tror jag Everton vinner utan problem. 2,20 och mer är helt klart spelbart.

Inga kommentarer: