13 oktober 2007

Lördagens bästa spel

Jag har en del spelförlag idag. Inom EM-kvalet hade jag ett litet spel. men under dagen sjönk oddset och spelet är nu ointressant. Wales var dessutom nära ett spel men oddsen är precis i underkant för att det ska vara spelvärt. Jag har dock 3 spel i ligafotbollen i England och ett spel på VM-semin i Rugby.

jag börjar med rugbyn

Frankrike - England
Inget snack om saken här. Det enda som kan hota Frankrikevinst är underskattning. Man slog världens bästa lag, Nya Zeeland, i kvarten och kanske kan man tro (på vanligt franskt manér) att man är oövervinnerliga. Men i en VM-semifinal mot ärkerivalen så bör det vara lätt att tända till kan man tycka :)
England har överraskande nått till semin efter att inte alls spelat så bra. Man överraskade ju i förr VM också som man vann och det är ett otroligt framgångslag. Wilkinson har kommit igång och kan kicka in många poäng i matchen. Man slog Frankrike i VM-semin 2003 med 24-7 efter att Wilkinson gjort alla Englands poäng.
Jag har redan ett spel på att Frankrike vinner VM och då känns det inte så intressant att lägga fler äg gi samma korg till det låga odds de ger i agens match (1,35). Visst ska Frankrike vinna men det kan bli en jämn match. Handikappspelet på England +9 känns mest spelvärt och får ett litet spel.
Englands första poäng lär med största sannolikhet komma på ett Drop goal och ett spel på det eller att Wilkinson gör första Engelska poängen är också värda spel. Ett spel jag inte kan undvika, trots att jag tror på Frankrike är 50,00 på att England vinner och att första poängen är ett drop goal. Det är alldeles för högt.



Fotbollstipsen

Cheltenham - Nottingham 2
Cheltenham har ingen riktig manager sedan en dryg vecka men har uner sin "caretaker" manager fått bra resultat; först 1-1 mot Oldham och sedan slog man Swindon i Johnstone´s paint trophy. Vinsten i veckan får dock tas med en nypa salt med tanke på att få lag satsar i den turneringen samt att det nyligan avslöjades att Swindon är skyldiga Cheltenham över en kvarts miljon i biljettintäkter och det ryktas lite om att Swindon skänkte bort segern för att visa lite välvilja. Om detta är sant vet jag inte men sådana saker har ju hänt förut.
Annars så är Cheltenham riktigt svag i år. Hemma har man förvisso bara en förlust (raden 1-3-1) men mot Nottingham ska man inte ha en chans. Man har dessutom ett antal viktiga skador, ena ordinarie anfallaren och kaptenen är båda tveksamma till spel t.ex.
Nottingham är ligans bästa lag och ska vinna den i slutändan utan problem. Säsongen har inte inletts som väntat. Man ligger nu 6:a och spelet har blivit bättre och man har nu 6 raka i ligan utan förlust. Man har inga större skadebekymmer och man kom´mer vara i serieledning om ett par veckor.
Oddsen idag är intressanta. Nästa år lär lagen ligga 2 divisioner från varandra då Cheltenham kommer få mycket svårt att hålla sig kvar och Nottingham med största säkerhet spelar i Championship. 1,90 är lätt att hitta och det är ett par tiondelar för högt IMO.

Port Vale - Brighton 2

Här tycker jag det är fel favoriter. Port vale är usla i år, man har 4 förluster på de 5 senaste i ligan. Enda vinsten på de 5 senaste är mot Cheltenham, som jag dissat i en annan analys.

Brighton går däremot riktigt bra och ligger strax under topplagen. Man har 3 raka utan förlust i ligan utan att släppa in mål. Inget av laget har nägra större skadebekymmer.

Här är oddsen för höga på 2:an. Över 3,00 finns att finna men jag tycker 2,80 är bra det med. Brighton ska vara favoriter sett till formen och klassen.


Barnet - Mansfield 1

Barnet är ett topplag och Mansfield ligger klart sist med bara 4 poäng på 10 matcher. Kan denna match sluta på annat sätt än med en hemmaseger? Nej!

Barnet har 4 raka ligavinster och 7 raka i ligan utan förlust. Mansfield har 6 raka förluster i ligan.

Mansfield är seriens klart sämsta lag och form och klass avgör spelet igen och då Barnet finns till höga 1,75 och mer så blir detta DAGENS BÄSTA SPEL!




3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med om din analys gällande england och drop goal, men var hittar du kombospel på england vinnare och wilkinson resp dropgoal för 50ggr?

Lemur

Unknown sa...

Jag testar att rygga dig på fotbollen, hittade din blogg av en slump nu så vi får väl se om du har några bra tips

Anonym sa...

Tja. Verkar som bra tipps ! Nottingham leder redan bla. Tyvärr han jag inte lägga spelen innan matcherna börja. Får bli en annan gång men fortsätt komma med tippsen!

HA de!