09 april 2008

2 onsdagsspel

Idag har jag hittat 2 spel där bortalagen har klart mindre motivation än hemmalagen och som ställer upp med reducerat manskap pga detta.


Ipswich - Cardiff 1
cardiff nådde FA-cupfinalen i helgen och allt fokus ligger nu på att skrälla i finalen. I ligan har man en liten teoretisk chans att nå kvalet och det känns som laget inser att den chansen är körd. med 6 matcher kvar har man 6 poäng till kval men med många lag emellan Cardiff och strecket så krävs enorm tur i alla andra matcher också. Idag låter man flera av lagets spelare vila efter söndagens cupsemi. Bl.a. saknas bäste målskytten Parry och troligen ställs nästbäste målskytt Hasselbaink över, samt även en eller ett par till.
Ipswich form är inte den bästa med två svaga insatser på slutet. Hemma brukar man dock gå riktigt bra med 13 vinster och 1 förlust på 20 matcher. Man saknar samma spelare som senast. Idag tror jag man rycker upp sig efter förlusten mot Colchester i helgen. Kvalet är målet och idag tar man sig upp på en kvalplats efter vinst till fina 1,90.


Airdire - Ross 1
Ross är klara vinnare av skotska div 2. Då Airdrie förlorade mot Brechin senast stod det klart att Ross co vann serien. Airdire var dock mycket nära att ta poäng och fortfarande haft en liten chans men brände bl.a. en straff senast.
Airdrie ligegr 2:a och en vinst idag säkrar en kvalplats. Och en vinst tror jag man får då Ross ställer över flera spelare som får vila ifrån en lång resa en dyster onsdagkväll. Man vill helt enkelt testa lite nytt då seriesegern redan är klar.
En del spelare saknas i hemmalaget också men man har även fått tillbaka viktiga spelare. Man spelar ofta jämna matcher mot Ross. idag tror jag dock på enkel hemmaseger till bra odds. 2,20 och mer hitta utan problem. Det är alldeles för högt.

Inga kommentarer: