29 april 2008

CL-semi

Båda spelen satt i lördags :)

Oavsett hur mitt tips idag går så kommer jag få kritik i kommentarerna misstänker jag (troligen i efterhand som vanligt då det gällere Man U-supportrar)


Man U - Barcelona - Barca gå vidare (2,25)
0-0 är som sagt inte dåligt att få om man spelar hemma i första matchen. Det viktigaste är att hålla nollan och det gjorde Barca. Väldigt ofta vinner laget som hade hemmamatch i första matchen (om det slutade 0-0) mellan 2 jämna lag och det är en av orsakerna till att barca spelas idag.
Pressen är störst på Man U då de spelar hemma och de är laget som helst vill slippa förlängning. Gör Barca ett mål under ordinarie tid eller förlängning så måste Man U göra 2 osv. och det gör riskerna med förlängning vanskligt i Europafotbollen.
Inget av lagen imponerar i ligaspelet just nu. Barca har dock haft mer satsning på CL än liga på senaste tiden eftersom ligatiteln i princip var körd för flera matcher sedan.
Man U leder PL och ska ta hem titeln då de har svagt motstånd i de 2 asvlutande matcherna. men man imponerar verkligen inte och man har 3 raka i CL och PL utan vinst. Det känns som formen helt klart är på väg ner och man har tur att det som mest är 4 matcher kvar under säsongen.
Småskadade Rooney och Vidic lär spela i Man u men skadorna och avstängningar i lagen påverkar inte resultatet så mycket i en match som denna.
Oddsen på Barcaseger lockar lite då det finns odds över 4. Men, jag tror att riskerna för 0-0 är mycket stora. Står det 0-0 efter 60 minuter lär inte mycket hända. Barca är nöjda med förlängning och Man U kommer då inte våga offra för mycket framåt då ett inkontrat mål i baken i det läget troligen innebär att man blir utslagna.
Jag tycker oddsen på vilket lag som går vidare ska vara jämna och 2,25 känns därmed som ett överodds IMO.

5 kommentarer:

Anonym sa...

hoppas att du får rätt, men samtidigt är MU ett sånt lag som kan blixtra till och ha en toppmatch mitt i en svacka... särskilt på OT

jag törs inte spela öht, hoppas bara barca vinner!

C

Anonym sa...

Möjligt att oddset på Barca är bra och att du vinner, men analysen är återigen väldigt vinklad. Visst, Man U har 3 raka utan vinst men med tanke på att man mött Barca, Chelsea och Blackburn borta de 3 senaste så kanske det inte är så uselt ändå. I de senaste hemmamatcherna har man slagit Arsenal 2-1, Liverpool 3-0 Roma 1-0 och Aston Villa 4-0 vilket inte tyder på någon dålig form precis.

Anonym sa...

Form har inget med resultat att göra. Mot Arsenal, Liverpool och Roma spelade United inte bra så jag förstår Mårtens tips.

Jag har maxspelet på Mårtens tips idag. Kan man något om Champions Leauge så märker man att han har rätt i sin analys

Anonym sa...

Oj! Man slår alltså 3 av Europas bästa lag när man är ur form. Vi får väl, för ditt maxspels skull, hoppas att inte United hittar formen igen då...

Men seriöst, 3-0 hemma mot ett svårspelat Liverpool i toppform. 2-1 mot Arsenal och när man sen möter Roma har man 2-0 att försvara. Att man då inte spelar någon bländande anfallsfotboll är inte så svårt att förstå. Men det är klart, man lär ju kunna fotboll för att förstå det...fast lycka till iaf.

Anonym sa...

Håller helt med, oddset var ju knappast bra eller hur? Tänker inte kommentera resultat eftersom Barca lika gärna HADE kunnat vinna eftersom båda lagen hade lika med chanser, men oddsen är fortfarande för LÅGA för att betta MOT UTD på hemmaplanen, så enkelt är det och det straffar sig som vanligt.