19 april 2008

Lördagens bästa spel

3 spel idag


Fulham - Liverpool 1
Liverpool ställer troligen över en hel del folk med tanke på CL-matchen i veckan. Bl.a. kommer Gerrard och Torres att vilas. Liverpool "hjälpte" Fulham ifjol genom att ha ett b-betonat lag inför CL-finalen och förlorade då vilket gjorde att Fulham blev kvar i PL. Samma läge idag!? Nästa års CL-plats bör vara säkrad ändå eftersom Everton ligegr 5 poäng efter med 3 matcher kvar att spela. Nu är det ju inte så att Liverpool kommer gå in för att förlora, ersättarna kommer spela för att komma in A-truppen och en del ordinarie lär vara på banan. Men att möta ett lag som slåss för sin överlevnad i PL och som kommer från en bra bortavinst mot Reading är inte lätt.
Bookies är ju självklart med på detta också så vi får inga dunderodds men 3,40 är lätt att hitta och det är alldeles för högt. Även ett par tiondelar under är spelvärt.


East Fife - Arbroath 2
EF är redan klara mästare i skotska div 3. Arbroath ligger 4:a och behöver 3 poäng på de två sista omgångarna för att säkra kvalplatsen om inte Elgin tappar poäng. Mot mästarna får de hjälp eftersom East Fife har flera småskadade spelare som vilas. Trots detta så är EF ett klart bättre lag och har bra form med 7-2-0 på de 9 senaste.
Arbroath kunde säkrat kvalplatsen senast men förlorade mot bottenlaget East Stirling på hemmaplan. Man var det bättre laget men kunde inte få in bollen. Idag återkommer en av lagets viktigaste spelare, Paul Lunan, efter avstängning och man kommer fyllda av revanschlust idag.
Oddsen är alldeles för höga här. Form och klass talar för hemmavinst men de ställer som sagt upp med många reservspelare. 3,75 och uppåt är kanonbra på denna skräll.


Chesterfield - darlington 1
Viktig match om kvalplatserna. Darlo låg länge bra till att knip en direktplats till League 1 men skador på alla anfallstrion Joachim, abbott och Blundell (som tillsammans stått för 20 av Darlos ligamål) har lett till att man tappat formen helt. man har nu 6 raka utan vinst och i de senaste 3 har man inte gjort mål. Poäng idag säkrar kvalplatsen och det är ett mycket defensivt lag man kommer till Chesterfield med.
Chesterfield har 5 poäng till kvalplats med 3 omgångar kvar så segrar i alla 3 matcherna är troligen vad som krävs. idag får man tillbaka bäste målskytten lester (24 mål i ligan). Formen är bra, även om man bara fick 1-1 borta mot morecombe senast.
Chesterfield är egentligen det bättre laget av dessa två och form samt skadorna i Darlo talar för enkel hemmaseger. 2,00 och mer är bra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

otis

Anonym sa...

3.40 är inte för högt på Fulham. Det är för lågt. Kring 4-5 i odds hade vart spelvärt. Trots att Pool ställer av Gerrad och torres så finns mycket erfarna, kvalitets spelare på planen och dessa kommer spela som vilken match som helst, och snälla nån, tänk en gång till vilket lag Fulham är, dom är så dåliga att dom inte hör hemma i PL nästan

Anonym sa...

Nu kommer idioterna frm som klagar efter matchen är slut. Fy fan så less man blir på dem.

Anonym sa...

Nej. Oavsett om Fulham hade vunnit eller inte så var oddsen för låga fortfarande, eller ja dom var då fan i mig inte för höga.

Anonym sa...

Det är inte det jag klagar på. Alla har sina tankar om värderingen av en match. Men att klaga på ett spel efter att matchen är klar ären sak enbart idioter gör.
Säg vad ni tycker innan matcherna spelas eller håll käften