19 november 2008

VM-kval (uppdaterat 13.00)

1 rätt igår då Hartlepool vände och vann. Oxford behövde förlängning, tyvärr.

Massor av landskamper idag, men träningsmatcher är ointressanta spelobjekt. Istället satsar jag på de VM-kvalmatcher som finns.

Bahrain - Australien 2
Bahrain har svag form och flera spelare borta. Hittills i slutkvalet har man 1 poäng på 2 matcher och förlorar man idag är man troligen borta från alla VM-chanser. Man har träningsspelat de senaste veckorna och förlorat hemma mot Azerbaijan med 1-2 och spelades ut borta mot Saudi (0-4) trots att Saudi saknade flera ordinarie.
Australien har bättre form. Man har sagt att man vill avgöra kvalet snabbt och gärna vara klara för VM med flera omgångar kvar. Man saknar 5 ordinarie i truppen men det är positivt för dem att Cahill spelar. Även med dessa spelare borta så har man ett starkt landslag och man ska enkelt slå ett svagt lag som bahrain. 2,00 eller en tiondel mindre är ett riktigt bra odds och spelas.

Oddsen har sjunkit en hel del här. 1,85 ligger de generellt på och det är på gränsen.


--------------------------

Jamaica - Kanada 1 (-1)
Jamaica måste vinna för att kunna ta sig till VM. Men de måste även vinna med många mål om Honduras tar poäng mot Mexico. Kanada påstår sig spela för vinst men man har inget att spela för och har visat att man inte räcker till mot de bästa i Nord- och mellanamerika. Inga större bekymmer i lagen och jag spelar handikappet till odds runt 2,00. William Hills odds på rak 1:a (1,50) är också mycket spelbart.


Qatar - Japan 1
En chansning. Japan imponerar inte för tillfället. Man har 4 poäng på 2 matcher i slutkvalet men man fick bara en pinne hemma mot Uzbekistan. Innan dess träningsspelade man mot Förenade arabemiraten och fick då bara 1-1 på hemmaplan. Inför denna match har man träningsspelat och slagit Syrien, ett klart svagare lag än Qatar. Man har dessutom skadebekymmer. Ordinariemålvakt och lagets viktigaste försvarare är borta bl.a.
Qatar har spelat 3 matcher i kvalet och har även de 4 poäng. En av de 3 är dock bort mot gruppens bästa lag, Australien, där man förlorade enkelt. Efter den matchen har man två träningsmatcher. 0-1 mot Iran säger inte så mycket men 1-1 senast hemma mot Sydkorea är verkligen ett bra resultat som ger självförtroende. Inga större bekymmer i laget. Jag spelar till 3,20 eller mer.

Inga kommentarer: