24 mars 2008

Annandagsspel

Chelsea vann igår och nu är det ett tvåhästarsrace om PL-guldet. Liverpool fick en man utvisad (alldeles i onödan, vissa spelare har fel i huvudet) i 0-1 läge och då slår man inte Man U på bortaplan.

Idag är det Rugby och fitbill som gäller. Matchstarterna är på eftermiddagen, missa inte det.


Rugby
Hull - Leeds 2(-10)
Hull förlorade derbyt i fredags efter en riktigt bra prestation. Men det kostade. Med bara 2 dagars vila är det ett slitet lag och en av de viktigare spelarna bröt handen i den matchen.
Leeds har fått vila en dag mer då de spelade i torsdags då man krossade Bradford med 44-2. Leeds är klart bästa laget i serien hittills och i 2 matcher i rad har man inte släppt till något försök bakåt, vilket är väldigt ovanligt. Det finns chans att det händer igen i tredje matchen i rad. Leeds har öht bara tappat 76 poäng bakåt (38 av dem i en match mot Castleford) på 7 matcher vilket är otroligt starkt.
Leeds får tillbaka ett par spelare och har grym form och med tanke på att de haft en dags mer vila och dessutom spelade en match då som de vann enkelt och inte behövde ta ut sig helt i så tror jag på ny storseger. Leeds vinner stort, åtminstone med mer än 10 poäng.

Catalans - Wakefield 1 (-8)
Catalans är riktigt bra för dagen med 2 raka vinster. Man gör inga större ändringar i laget utan har de flesta spelarna med i truppen.
Wakefield spelade kvällsmatch (20.00) på hemmaplan i fredags och har sedan dess rest ända ner till frankrike för denna match. Att dessutom ha tappat flera spelare, bl.a. en av de allra viktigaste kuggarna gör att det blir en mycket tuff dag för dem i Frankrike.
Catalans form, samt att de spelar hemma där vädret är bättre än i England och där de har en fanatisk publik, gör att de bärs fram till en storseger idag. Jag tror Catalans kan vinna med runt 20 poäng och detta är DAGENS ALLRA BÄSTA SPEL!!


Fotboll

Accrington - MK Dons 2
Från nu och säsongen ut är motivationen en viktig faktor i fotbollen. Och här är det verkligen skilda motivationer. Accrington ligger säkert mitt i tabellen, 15 poäng till kvalplats och 12 till nedflyttning och 7 matcher kvar. De har inget som helst att spela för. MK dons ligegr delad 1:a och kämpar om serievinst och uppflyttning.
Att dessutom Accrington har stora skadebekymmer gör denna match ännu säkrare. Accrington har 1 vinst och 3 förluster på senaste 4 och spelar lite utan geist, som lag utan motivation ofta gör.
MK dons fick 1-1 i seriefinalen mot Posh senast. Innan dess hade de 5 raka ligavinster. Att dessutom ha förmånen att få vila en dag extra (Dons spelade i frdags medan Accrington spelade i förrgår) gör att allt talar för en 2:a här. 1,70 känns starkt och spelas.


Bournemouth - Tranmere 2
B´mouth är i stort sett nedflyttade. Med 7 matcher kvar har man 14 poäng till laget ovanför strecket och det tar man inte igen. Troligen tror inte spelarna ens på detta mirakel. Hemma har man 3 raka utan förlust och senast missade man straff som hade lett till bortapoäng mot Gillingham, men man saknar flera spelare i truppen. Truppen är redan tunn och med en riktigt tuff match för två dagar sedan som sitter i kroppen så räcker man inte till mot Tranmere idag.
Tranmere spelade redan på skärtorsdagen och har 2 dagars mer vila i kroppen. Man ligger på kvalplats och det är många lag inblandade i den kampen så vinst är ett måste. Man har 3 raka utan förlust och i senaste bortamatchen klarade man en poäng mot suveräna ledarna Swansea.
Här tror jag på enkel Tranmereseger mot ett slitet (både psykiskt och fysiskt) Bournemouth till finfina 2,40.

Inga kommentarer: