23 mars 2008

Grand slam sunday

Gårdagen började bra med en Spursseer, men sedan blev det mycket X. Walsall förlorade och alla andra drag kryssade :(

Idag är det Grand slam sunday, som den löjligt nog kallas. Jag har spel i båda toppmötena.


Chelsea - Arsenal 1
Formen talar sitt tydliga språk. Arsenal har tappat sin fina ledning i ligan efter 5 raka i ligan utan vinst. Faktum är att man i två av de senaste oavgjorda haft en otrolig tur som lyckats kvittera sent. Enda segern på de 7 senaste är borta mot Milan, vilket iofs är starkt.
Chelsea spelade 4-4 mot ett tappert kämpande Spurs i veckan och man är nu obesegrade i ligan sedan förra Arsenalmötet 16 december. under den tiden har man även slagit ut Olympiakos ur CL, förlrat ligacupfinalen på övertid och åkt ut mot Barnsley i cupen.
Chelsea får tillbaka Cech i målet, han missade 4-4 matchen pga skade. Även Ballack, Anelka och Mikel John Obi återkommer i truppen. Arsenal gör inga ändringar mot senast.
Något har gått fel i Arsenal. Man spelar klart sämre än i inledningen av säsongen och man tappar andraplatsen om man förlorar idag. Nu har iofs Arsenal gått bättre än väntat denna säsong och det är nu i slutet som tuffheten och bredden av truppen testas. Chelsea spelar mycket bättre för dagen och ska tvåla dit lokalkonkurrenten idag. jag tror t.o.m att man vinenr med ett par mål men nöjer mig med rak 1:a till 2,20 eller mer.


Manchester u - Liverpool X2
Två lag med toppform. Antingen rycker man U i ligan idag eller så tätas toppkvartetten ihop och Liverpool blandas verkligen in i kampen om ligatiteln.
Man U har 5 raka ligavinster med bara ett mål insläppt. Under denna svit har man även förlorat hemma mot Pompey i cupen och slagit ut Lyon från CL.
Liverpool har ockå 5 raka ligavinster. Även de har åkt ur FA-cupen och gått vidare i CL, dock efter två vinster mot Inter, vilket var väldigt starkt.
Liverpool har aldrig vunnit mot Man U sedan Benitez tog över men det känns som det var länge sedan de hade en så god chans. Liverpool spelar bäst fotboll i PL just nu och har den bästa spelaren i Torres. Man u-fans får förlåta men även fast Ronaldo också gör en massa mål så når han inte riktigt upp till Torres spel just nu. Intressant är förresten att Ronaldo aldrig nätet mot just Liverpool.
I hemmalaget återkommer troligen Van der saar mellan stolparna, men frågan är om det är det bästa draget med tanke på hur bra Kuszczak spelat. I övrigt förväntas inga större förändringar i något av lagen.
Liverpool står i för höga odds idag och jag spelar på att de inte förlorar. För ovanlighetens skull tror jag på en hel del mål i en så här viktig match men nöjer mig med X2-spelet till 1,80.

Inga kommentarer: