22 mars 2008

Lördagens bästa spel

Idag har jag 5 spel som känns riktigt bra. Fler spel kommer söndag och måndag!


Tottenham - Portsmouth 1
Spurs gjode en kanonmatch i veckan mot Chelsea och klarade 4-4 utan att leda under hela matchen. Man gör inga ändringar till dagens match. Nu när man nått UEFA-cupen via ligacup-vinsten så har man inget att spela för men man gör det riktigt bra. 11 poäng till nedflytnting och massa lag emellan gör att Spurs med största sannolikhet slipper den striden.
Pompey vill ut i Europa, med tanke på hur det gått i cuperna finns bara en UEFA-cupplats i ligan och Pompeys största chans är att vinna cupen, där man nu är favoriter. Jag spelade mot pompey senast med ungefär samma motivering som idag men med tanke på att man saknar flera viktiga idag så känns förlustchansen ännu större än senast. Campbell, Defoe, Muntari och Bouba diop är tunga avbräck.
Spurs ger bra odds och spelas till 1,85 eller mer.


Oldham - Millwall 1
Oldham har inte gett upp kampen om kvalplats trots den usla insatsen mot Luton senast. men man är lite ursäktade då man åkte på en utvisning i 32:a minuten som ledde till en straff och 2-0 till Luton. Oldham har haft stora skadeproblem över hela säsongen, senast hade man bara 4 spelare på bänken. Idag ser det lite bättre ut även om en hel del saknas.
Men än värre är det för Millwall. Förlust senast efter 2 bra insatser innan dess och med nedflyttningsstrecket hotandes så börjar det se mörkt ut. Man saknar 8 skadade spelare idag samt har en man avstängd. Det blir till att plocka in juniorer på avbytarbänken och jag tror man förlorar stort idag. jag hävdar bestämt att oldham är ett lag som borde ligga högre upp än de gör och idag tar de ett steg till mot kvalet och spelas till finfina 1,95.


Leeds - Walsall 2
Efter en kanonstart har nu Leeds framfart stoppats rejält. Som jag tidigare skrivit så var dte just minuspoängen i inledningen som fick laget att bita ihop och vinna så mycket, för man är inte bättre än den placering man nu har. Faktum är att man IMO ligger flera platser för högt upp. Hemma har man 1 vinst på de senaste 6 och laget kommer inte nå kvalet.
Walsall däremot har en bra chans att få kvala tilL Championship. Man har en bra avslutning på säsongen och bör klättra ett par platser i tabellen. Efter en mycket fin period har man 3 raka utan vinst men idag börjar en ny vinstraka. Inga större bekymemr i laget och alldeles för höga odds gör att jag spelar iaf. 4,00 på 2:an visar på att bookies övervärderar Leeds rejält och det ska utnyttjas.


East Fife - Montrose 2
East Fife har säkrat seriesegern och kommer vila folk för att spela in nya spelare och ungdomar inför nästa säsong i div 2. Man har dessutom skador på lagets absolut främste målskytt (14 mål i ligan) och en av de viktigaste försvararna. Lyssnar man på managern så låter det som man skiter i de 6 sista matcherna. Man har fin form dock med 5 raka utan insläppta mål men idag lär det bli ett par baljor i baken.
Montrose ligger 2:a och en vinst idag för dem mycket nära en säkrad kvalplats. Man saknar enbart en avstängd försvarare och kommer till EF med mycket fin form; 1 förlust på senaste 6.
3,60 och mer finns att hitta utan problem och det är värt en chanspeng.


Albion - Elgin 2
Ännu en match i skotska div 3 där spelet baseras på skador och motivation. Albion har ingen chans att nå en kvalplats och har har stora skadebekymmer med 6-7 man i truppen på skadelistan. Formen är dessutom usel med 7 raka utan vinst.
Elgin har en kvalchans, vilket är fantastiskt med tanke på inldeningen av säsongen. Ni minns kanske när det vände och jag började rekommendera spel på dem i höstas!? Det är 5 oäng upp till Arbroath som ligger ovanför kvalstrecket och 6 matcher återstår. Idag saknas troligen bara mittfältaren Mackay (som iofs är ett klart avbräck). Man har 5 raka utan vinst och det är förvånansvärt att de inte är klara favoriter idag. De flesta bookies har jämna odds fast Elgin IMo borde stå i bara strax över 2,00. Så 2,40 och mer spelas med glädje.

1 kommentar:

Anonym sa...

Betsson och Unibet har 2.10 på Oldham!