12 mars 2008

Onsdagsspel

2 spel idag och inget av dem är på favoriter.


Portsmouth - Birmingham 2
Pompey nådde FA-cupsemi i helgen efter vnst borta mot man U och är enda PL-lag i cupen. I semin möter man West Brom och chanserna till finalplats är goda. Även fast man bara ligger 4 poäng från UEFA-cupplats i ligan så är cupen den stora chansen för pompey att nå ut i Europa. Cupvinsten har gjort Pompey till lite för stora favoriter ikväll. det är ofta lag som skrällvunnit i cupen på helgen örlorar i veckomatch några dagar senare. och det är just vad jag tror händer idag.
Brum ligger 1 poäng från nedflyttningsstrecket men har en bra avslutning på serien och ska klara sig kvar. Man har 4 raka utan förlust. 4-1 mot Spurs senast visar att Brum är bra nog för att hänga kvar och två gånger på kort tid har man tagot poäng mot Arsenal.
Inga större ändringar i lagen förväntas, Defoe återkommer till Pompey. Odds uppmot 5,00 finns på Brum och det är alldeles för högt.


Cardiff - Hull 2
Det som jag skrev om Pompey gäller även för cardiff. Cardiff möte ett Hull med riktigt bra form. Hull har bara 1 förlust på senaste 9. På dessa 9 matcher har man slagit både Plymouth och West Brom på bortaplan, vilket är starkt. Enda förlusten kom borta mot Bristol C.
Innan Cardiffs vinst mot Boro hade man 4 raka utan vinst och 3 raka utan att ha gjort mål.
cardiff saknar troligen målvakten Enckelman och det är klara tveksamheter för försvararen McNaughton. Saknas dessa är det jätteavbräck och Hulls chanser ökar ytterligare.
Hull är det bästa laget med den bästa formen. Men då Cardiff skrällde i helgen så övervärderas de. 3,00 och mer är riktigt bra på 2:an.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag hakar på! Tack för tipsen.