11 mars 2008

Massor av tips idag

Idag har jag hela 8 fotbollsspel att erbjuda oh jag hoppas på en framgångsrik dag :)


Albion - Stranraer 1
Albion klarade 0-0 mot ligaledande East fife senast, vilket ledde till att EF inte kunde utropa sig till seriesegrare trots förlust för 2:a Stranraer. Idag kan albion istället hjälpa EF genom att slå just nämnda Stranraer och jag tror de gör det. Albion har med 13 poäng upp till kvalplats i princip inget att spela för men de har spelat bra i sina 2 sista matcher trots allt. Senast klarade man som sagt 0-0 borta mot blivande seriesegrarna.
Stranraer var riktigt usla senast i hemmaförlusten mot Arbroath och man har en del skador i truppen. Jag tror man har hamnat i en formsvacka och att man förlorar på nytt. Oddsen på Albion tilltalar mig iaf och de spelas till 3,00 eller mer.


Gretna - St Mirren >2,5 mål
De två bottenlagen i SPL. Gretna ligger 11 poäng efter men det är troligare att det är 21 poäng då Gretnas ekonomi är körd i botten. Klubbens ägares sjukdom gör att pengar inte längre kommer in och man kommer troligen sättas i "administration", i princip går man i KK och då dras 10 poäng från laget och spelare kan tvingas lämna. Gretna har gått från div 2 till SPL på 3 år så det har gått för snabbt för detta lilla lag.
Humöret är därför inte på topp i laget och det finns en stor risk att man inte får många poäng till i år. Dock kan en sådan här sak göra att vissa spelare rycker upp sig för att visa andr SPL klubbar att de borde köpa över dem.
I vilket fall som helst så tror jag Gretna får svårt idag. St Mirren kommer troligen klara sig i SPL oavsett Gretnas ev. poaängavdrag och siktar därör lite mer på cupen där man har en semifinal inom räckhåll då man klarade oavgjort borta mot div 1 laget St Johnstone och nu får et tomspel på hemmaplan nästa tisdag. Det gör att jag inte spelar 2:an idag. Istället spelar jag på över 2,5 mål till 2,00.
I gretnas 5 senaste har det totalt blivit 25 mål och i de 12 senaste har dte blivit 45 mål. Man gör mål men släpper in än fler. SM har bara 1 match bland de senaste 8 som det blivit 3 mål eller mer i men idag har de verkligen chansen att öka på sin målskörd. Jag har stark feeling för att det kommer bli målrikt ikväll och tycker oddsförhållanden borde varit de omvända.


Brentford - Peterborough 2
Hur kan man spela emot Posh. Man har nu 7 raka vinster och 9-1-0 på de senaste 10. Det är Posh elelr MK dons som kommer vinna serien. Brentford vann i helgen men hade 4 raka förluster innan dess. Man har 9 poäng till kvalplats men det kommer man nog inte kunna äta ikapp. Inga ändringar i lagen och jag tycker 1,85 på 2:an känns riktigt bra.

Dagenham - Macclesfield 1
Vinner Dagenham idag så tror jag de definitivt klarar sig kvar i League 2. Man kan då ha 13 poäng ned till strecket och många lag emellan sig och det bör fixa sig. Macclesfield måste också vinna. Man ligger 2 poäng över nedflyttningsstrecket men har spelat 2-3 matcher mer än lagen under strecket. Man har usel form 5 raka utan vinst och en hel del spelare borta sedan ett tag, en del av dem viktiga. Det ser mörkt ut för dem och risken är stor att de lämnar ligan i år.
Senast förlorade Dagenham mot formlaget Posh men innan dess hade man 5 raka vinster. Jag tror man börjar på en ny segersvit idag och räddar sig från nedflyttningsstriden. det förvånar att Dagenham finns till så bra odds som 2,00 och det spelas utan tvekan.


Mansfield - Hereford 2
jag går på hereford igen. Man vann senast och visade att förlusterna innan dess bara var en slump. Man är ett riktigt starkt bortalag och har tabellraden 12-3-3. Mansfield är det lag som ligger närmast under nedflyttningsstrecket och liksom bottenkollegorna i ex. Macclesfield (se matchen ovan) så har man svag form med ingen vinst på de 4 senaste. Mansfield kickade managern efter 0-4 matchen mot Rochdale i helgen och man har en tillfällig lösning nu. Inget av lagen har några nya skador.
jag tror Hereford vinner igen och de finns till odds runt 2,10 lite varstans.


Oldham - Bournemouth 1
Oldham har sikte på kvalplatserna efter den usla inledningen av säsongen och ligger nu bara 4 poäng från kvalstrecket. Oldham blandar och ger lite i sina resultat men är en klass bättre än Bourmemouth. B´mouth är ett av tre lag i serien som troligen edan får sikta in sig på nedflyttning. Inga större problem i lagen, en del spelare testas under dagen i båda lagen.
Oldham bord evara klarare favoriter och spelas till 1,75 eller mer.


Carlisle - Luton 1
Ett favoritspel som bara sitter. Bra att ta med i dubblar, tripplar etc. Carlisle har 14-1-1 (31-9) på hemmaplan. Luton har 1-4-12 på bortaplan. Bara det säger allt. Luton har dessutom rejält usel form med 14 raka utan vinst och bara 2 gjorda mål på de 8 senaste matcherna. Man har massor av skador och tvingas spela med flera ungdomar idag.
carlisle har 5 raka vinster och 4 i rad utan insläppta mål. Carlisle vinner enkelt idag och handikappspel kan spelas. Rak vinst ger runt 1,40 och det bör vara en kanonbanker!!


Colchester - Sheffield W 2
En match i nedflyttningsstriden. Colchester ligger sist och har 9 poäng upp till strecket. SW ligger trea från slutet med 2 poäng upp till Leicester ovanför strecket. Colchester måste spela för vinst i alla sina matcher nu och det blir tufft för dem. Man har 1 vinst på senaste 11 och enda spelaren med klass i laget, Sheringham, är skadad. SW har ryckt upp sig på sistone och vann på et tbra sätt mot QPR i helgen.
jag tycker dte borde vara helt jämna odds i denna match men nu får vi 2,75 och mer på SW och det måste testas

1 kommentar:

Anonym sa...

Snyggt tippat!