29 mars 2008

Lördagens bästa spel (5 spel tillagda 12.30)

Gårdagens rugbymatch vanns enkelt av Broncos med hela 36-2!! :)

Idag tippar jag en engelsk rugbymatch och några fotbollsmatcher.


Warrington - Harlequins 2 (+12)
Rugby League match. Warrington hade enorm tur förra veckan då de precis i slutet fick ett försök och vann med 3 poäng. Öht har Warrington haft en hel del tur och den brukar ta slut, vilket jag tror den kan göra idag. Warrington har 8 från förstauppställningen på skadelistan och framförallt försvaret och avbytarna innehåller flera orutinerade spelare.
Harlequins har tvärtemot Warrington haft en del otur. Man saknar ett par spelare idag men jag tror man kan vinna denna match ändå. Fast med en så generös handikapplinje så väljer jag att spela handikappet till jämna odds som DAGENS BÄSTA SPEL. En liten peng på rak 2:a till 4,40 eller däromkring kan även det vara ett bra spel men jag nöjer mig med handikappspelet.


Birmingham - Manchester C 1
Brum ligger bara en poäng ovanför nedflyttning men med den avslutning av säsongen de har så ska de klara sig kvar i högsta ligan. Idag tar man första steget mot nytt kontrakt via seger mot bortasvaga Man C. Brum har 3 raka utan förlust men innan dess tvålade man tilL Spurs ordentligt på hemmaplan och tog poäng mot Arsenal. Avstängde försvararen Ridgewell är enda nya frånvaron i laget.
Man C inledde säsongen starkt men har nu hamnat där man troligen slutar, i mitten av tabellen. Hamann återkomemr till mittfältet idag. Förutom derbyvinsten mot Man U så har city 6 raka på bortaplan utan vinst och idag talar inte mycket för att de ska vinna heller. Svennis har lyckats bra under sin första säsong. Laget låg länge i toppen och man slog United 2 gånger om. Alla är nöjda även om man faller en elelr två platser till i tabellen. De 8 poäng man har upp till UEFA-cupplatsen är inte ralistiskt att tro att man äter ikapp, framförallt inte så alla 3 lagen precis ovanför City har mycket enklare avslutningar.
Motivationsvinnarna heter Birmingham och jag tror de vinner komfortabelt till fina 2,30 eller mer.


Southend - Walsall 1
Walsall har gjort en kanonsäsong som nykomlingar, men som så ofta händer med nykomlingar som inleder säsongen bra så hålerl de inte hela vägen. Walsall har länge sett ut som ett lag som kan nå kvalplatsen men nu verkar orken och ormen helt försvunnit. Senast tog man turligt en poäng hemma mot Crewe efter ett mål i sista minuten och innan dess hade man bara tagit 1 poäng på 4 matcher. Idag får man tillbaka ett par spelare men det påverkar inte lagets form särskilt mycket.
Southend har toppform och har en toppchans att ta sig till kvalet. Man ligegr just nu sexa 12 poäng från direktuppflytnting. Med 7 matcher kvar lär det bli svårt att nå men kvalplats är mer än realistiskt, så länge formen inte försvinenr helt. Southend har 8 raka utan förlust och idag har man inga nya skador i truppen så jag tror stenhårt på en ny seger till 1,80 eller mer.


De fem sista spelen blir utan analyser pga tidsbrist.

Luton - Crewe 2 (2,85)
Darlington - Bradford 1 (1,70)
Hamilton - partick 1 (1,55)
Alloa - Ayr 2 (3,20)
Montrose - Stenhousmuir 1 (1,85)

Inga kommentarer: