26 maj 2007

Ett Lördagsspel

Enormt svårt att hitta bra spel just nu. Även inom greyhounds i England så saknas de riktigt vassa spelidéerna. Det kan dock iofs bero på att jag specialstuderar de hundar som tippas som de större favoriterna till derbyt som sätter igång med sina kval snart. Flera av de hundarna har bara mött "skit" på sistone och vunnit till löjliga odds.
Idag har jag dock ett spel i kvalet till League One i England. Med tanke på hur illa tipsen satt i semifinalerna så är det kanske lite riskabelt att tippa kvalfinaler på Wembley, men allt talar för mitt spel.


Bristol Rovers - Shrewsbury 1
Final på Wembley, det största dessa spelare varit med om, så nerver kan spela in.
Lagen har mötts tre gånger i år med två 1-0 segrar till Bristol och en 0-0 match som följd. Bristol är det bättre laget av dessa även om det bara skiljde 1 poäng i tabellen. Båda gjorde fina insatser i semifinalerna. Shrewsbury slog ut MKdons genom en fin bortavinst i andra semin (efter 0-0 hemma). Bristol slog ut Lincoln efter en förvånansvärt målrik match (5-3) i Lincoln. Bristol hade bara målskillnaden 49-42 efter seriens 46 matcher, så vanligtvis är de väldigt tighta både framåt och bakåt och vinner ofta med 1-0.
Det som gör att Bristol får mitt spel idag är inte enbert att de IMO är det bästa laget. Även infon om lagen gör att tipset måste gå till Bristols fördel.
Bristol saknar enbart en back som varit inlånad från Cardiff och där har man bra ersättare. Shrewsbury å sin sida saknar 3 viktiga spelare; Målvakten Scott Shearer som stått i 24 av årets matcher och som anses vara en av de största orsakerna att man slog ut MK dons är inlånad från just Bristol Rovers och får då enligt överrenskommelsen lagen har inte spela mot sin klubb. Iofs tror jag inte att Shrewsbury skulle vilja ha med honom heller eftersom han det finns en chans att han kommer gå tillbaka till bristol igen efter säsongen. Dessutom saknas de två viktigaste mittfältarna; Ben Davies, som var lagets främsta målskyt ti ligan, är skadad och David Edwards som petats då han vägrar skriva på nytt kontrakt. Tillsammans stod dessa för en fjärdedel av Shrewsburys ligamål denna säsong.
Då Shrewsburys stora styrka är fasta situationer så saknas framförallt Ben Davies rejält.
Oddsen gör att ett spel på bristl känns riktigt bra. Det finns runt 2,30 och det är lite för högt IMO.

Inga kommentarer: