14 maj 2007

Måndagens spel

Allsvenskan går inte som jag vill. Elfsborg förlorade igår och jag avstår Allsvenskan ett tag. Gillar egentligen inte att spela på den, men ibland hittar man ju bra odds ändå.
Idag blir det istället Superettan jag spelar på. Korta rekar dock pga tidsbrist.

Norrköping - Häcken 1
Peking borde vara större favoriter än de är. De har impopnerat mot svagt motstånd (varav två matcher varit derbyn). Spelet visar dock att det finns stor chans för Allsenskt spel i Norrköping nästa år.
Häcken är verkligen ojämna. När de möter bra motstånd har de inte spelat särskilt bra och 1-2 senast mot Sundsvall var inte bra. Med tanke på hur de förlorade den matchen (2 Sundsvallsmål sista 5 minutrarna) så känns det som om Häcken är, liksom de flesta fd Allsvenska lag blir, överskattade i Superettan.
Oddsen på hemmaseger lockar ochj det blir dagens första spel.


Sundsvall - Öster 1
Apropå överskattade lag, vad är då inte Öster. Enda segern hitills är mot svaga Bunkeflo och Öster kommer få en tuff säsong. Dessutom saknas den enda spelaren som visat att han kan spela fotboll i laget, Pavel Zavadil . Ett tufft avbräck idag.
Sundsvall inledde svagt, men har nu spelat upp sig genom 2 raka vinster. Vinsten mot Häcken senast måste ha gett dem bra självförtroende och hemma mot Öster känns det som man kan vinna lätt. Trots detta är Öster favoriter. Helt fel! Sundsvall spelas utan tvekan.


I övrigt tror jag på hemmasegrar även i de två andra matcherna, Sirius och Landskrona.



Dagens bästa spel hittar vi dock i England och Div2 playoff-semin.

Shrewsbury - MK Dons 2
Gamla Wimbledon huserar numera i lägsta divisionen. Men de har bra chans att börja klättra igen. man var bara 1 pinne från direktuppflyttning och man satsar stenhårt på att ta sig upp och med tanke på playoffmotståndarna ska det kunna gå bra.
MK dons avslutade serien med 4 raka vinster och i vissa fall var det mycket bra fotboll. Man slutade hela 13 poäng före Shrewsbury i serien och det är klasskillnad mellan lagen. Dons förlorade förvisso här i serien men idag vinner man. En del små skadeproblem finns men man ställer ändå upp med ett riktigt starkt lag.
Shrewsbury är inte värda kvalplatsen och man hade en hel del tur som tog sig dit. man är huvudet sämre än de andra kvallagen och redan idag ändas nog deras uppflyttningsdrömmar. man har haft flera långtidsskador i laget (bl.a. målvakten) och de är de enda som saknas idag också.
Dons ska vara favoriter och alla odds över 2,60 på 2:an är riktigt bra IMO.

Inga kommentarer: