27 maj 2007

Sorgliga Hundnyheter :( (uppdaterad)

Hundtränaren Ray Peacock dog igår morse i en bilolycka. Han hade Wimbledon som hemmabana men var en av de flitigaste resenärerna och startade hundar i lopp över hela England.
1998 kom han till Wimbledon som tränare. Innan dess hade han 9 år på Catford där han var banans mest framgångsrika tränare under 8 av dessa år.
Han hade ca 70 hundar i sin kennel varav de flesta var startklara och vann lopp.
Hans framgångar inkluderar bl.a. 3 Springboks och Trafalgar cup. Tyvärr vann han aldrig derbyt men hade iaf en finalist 2004.
Ray Peacocks kennel var ett av de jag hade lite kontakt med för några år sedan då Vinn 3 fanns i Sverige (nuvarande Gr3 är inte lika intressant för mig då den lägre omsättningen ger tråkigare odds). En stor tränare som jag alltid hört gott om.
han kommer bli saknad :(


Senare på kvällen, under tävlingarna på Wimbledon, kom ännu ett litet tråkigt besked.
Dubbla derbyvinnaren, Westmead Hawk, kommer troligen avsluta sin karriär. Tränaren vill det iaf och ska prata med ägaren i veckan om detta. Westmead hawk vann derbyt 2005 och 2006. Men så bröt han hasen (tror det heter så på svenska, Hock heter det på engelska. Ett ben på nedre baksidan av benet) och alla trodde att karriären var över. Detta hände bara ett litet tag efter derbyfínalen i juni i fjol. Tränaren fick dock igång hunden igen och Westmead Hawk startade 4 gånger nu i maj (efter ett uppehåll sedan derbyfinalen 3/6-06). En vinst och 3 andraplatser blev resultatet. Igår sprang han på Gr3 och kom tvåa. WH gjorde ett bra lopp då den kämpade ikapp nästan hela 9-10 längdersledningen som vinnaren hade inför sista böjarna. Tränaren anser dock att WH är långt ifrån den hund han en gång var och tycker att man ska sluta tävla med honom innan derbykvalen startar. Detta för att man ska minnas hunden som den stora vinnare den var.
Och tränaren har nog rätt. Tråkigt då en av sportens stora profiler lägger av, men det görs nog i rätt läge då chansen att vinna en tredje raka derbyfinal är minimal. Jag vet att jag tipsade om att spela WH som derbyvinnare men eftr att ha sett hans starter så började jag också tvivla och trots vinst senast så ökade oddsen på honom.



Nu till lite glädjande saker istället. Bristol Rovers vann med 3-1 :) och spelar nu i League one nästa säsong!

---------------------------------------------------------------
Under söndagen kom så beskedet. Westmead hawk slutar att tävla. Tränare och ägare är överrens.

Inga kommentarer: