14 mars 2007

Cheltenham onsdag

Ingen lyckad start på Cheltenham festival för min del.

Tipperary all star var för dålig och räcker inte till mot toppmotstånd som det var idag.

Don´t push it gjorde ett kanonlopp men föll på nästsista hindret. Han blev störd av en häst som föll precis innan honom och utan detta fall tror jag DPI hade vunnit.

Hardy Eustace gjorde ett bra lopp men det utvecklade sig fel för hans skull. Han behöver en period i loppen där han får "vila" men i detta lopp var det ryck och fart hela vägen och HE tröttnade.

Juveigneur förlorade på målfoto. Rejäl otur.

Native jack fick en ordentlig tryckare i mitten av loppet av en annan häst och det verkade skrämma honom och han var urkass.

Silver Jaro kom aldrig in i loppet och kördes enormt lugnt längst bak i fältet och fick loppet mer som träning. var även den dålig.




Jag hoppas på mer tur på onsdagen. Första Cheltenhamdagen gick i skrällarnas tecken med vinnare som gav 51, 41 och 17 ggr pengarna bl.a.


2.00 Silverburn
Jag tror det står mellan favoriterna här, Silverburn och Aran concerto. Aran Concerto tippas av de flesta experter och ger därför klart lägre förtidsodds och det är mest därför jag spelar Silverburn till 6,00. Om ni spelar precis innan start kan det vara värt med en peng även på Aran concerto om oddsen mellan dessa är jämna. Eller varför inte en forecast (komb) med dessa två!?


2.35 Turko
Här tror jag Denman blir svårslagen men den är ointressant till de låga odds som erbjuds. Istället utnyttjar jag det oddset för att spela Eachway (V/P) på Turko som står i 21,00 som vinnare trots att den är sjättefavorit bland 17 hästar.


3.15 Well chief
Dagens storlopp och det går inte att tippa emot favoriten här. Bästa hästen och imponerade i årsdebuten. Enda motståndet står Newmill för, så jag spelar en forecast mellan dem. Jag spelar med båda vinnare så känner jag mig helgarderad.


4.00 Golden bay
Omöjligt 28-hästars lopp, Jag spelar en forecast och en tricast med 5 hästar; Golden BAy, Oscatello, Copsale lad, Mister Hight och Powerstation


4.40 Liberthine
Här tror jag mycket på Liberthine som är favorit till 9,00 i odds. Ett av dagens roligaste spel.

5.20 Mad fish
Även här hoppas jag på en favorit till bra pengar. 7,00 just nu, det lär sjunka om inte banan blir för mjuk. Ser ut som en häst som kan bli riktigt bra i denna typ av lopp.

Inga kommentarer: