03 mars 2007

Lördagens bästa (Nu 3 matcher)

jag är lite sen med tipsen men jag hade ett personligt åtagande på fredagen som drog ut på tiden.

Brentford - Scunthorpe 2
Brentford får tillbaka en del spelare, men lagets bäste målskytt, Jo Kuffour, saknas och det är ett stort avbräck. Han har gjort 11 av lagets 29 mål i ligan. Brentford ligger näst sist trots god form med 3 vinster på de 5 senaste. men de lag man mött på sistone tillhör även de bottenlagen i serien.
Scunthorpe leder serien med 9 poäng och går från klarhet till klarhet. Man har samma lag som senast och inga allvarligare skador i truppen. Man har nu 6 raka segrar i ligan och 13 raka utan förlust.
Här tycker jag Scunthorpe borde vara klara favoriter och hade förväntat mig runt 1,80 som mest. Men de flesta bookies ger över 2,00 i odds och vissa uppmot 2,15-2,20. Det måste utnyttjas och Scunthorpe spelas med en stor slant.


MK Dons - Boston 1
MK Dons (gamla Wimbledon) siktar på minst en kvalplats till 1:an9. Boston å sin sida ligger trea från slutet och ligger farligt nära nedflyttning från ligasystemet.
MK Dons får tillbaka sin lagkapten efter avstängning men har en del tveksamheter bland övriga spelare. Bäste målskytten, Izale mcleod, är småskadad men spelar troligen, iaf en del av matchen. Dons går brra just nu men har tappat viktiga poäng sent i matcherna. I de två senaste har man släppt in kvitteringsmål i sista minuten och i matchen innan det kom ett kvitteringsmål i 80:e minuten. Så idag är det bäst att de leder med mer än ett mål :)
och mot svaga Boston tror jag man gör det och därmed vinner enkelt. Boston har stora bekymmer och flera viktiga spelare saknas eller är tveksamma till start.
Här är det klasskillnad och med tanke på Bostons avbräck bör det bli klar hemmaseger. generellt sett ligger oddsen på Dons på ca 1,50 och det tar jag!



Bournemouth - Doncaster 1
En liten chansning. Bournemouth ligger farligt till runt nedflyttningsstrecket. Senast var man mycket bra då man slog topplaget Oldham på bortaplan. Man har spelat bra i flera matcher men inte fått full utdelning. I nästsenaste bortamatchen, mot bottenkollegan Cheltenham var man klart bästa laget men i 92:a minuten gjorde Cheltenham matchens enda mål. Idag har man ett par spelare tveksamma bl.a. pga sjukdom i veckan men man utgår från att de flesta av dem spelar.
Doncaster har större och viktigare avbräck. 5 ordinarie saknas till dagens match, bl.a. lagets bäste spelare och bäste målskytt Paul Heffernan. Han utgick tidigt i näst senaste matchen och utan honom är Doncasters anfall klart sämre. Man har haft svårt mot Bournemouth de senaste åren. Man har bara en vinst på seanste 10 mötena och Bournemouth har vunnit de 4 senaste hemmamötena.
Jag tror Bournemouth vinner igen och lägger en liten slant på 2,40 eller mer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Snyggt jobbat.

mvh Ronny