31 mars 2007

Lördagens tips

Jag kommer förenkla mina rubriker på denna blog. Det har efterfrågats att man ska hitta spelförslagen bättre och jag märker nu inläggen med speltips med den dagens namn. Sen kan det trots allt komma flera inlägg under samma dag med tips men det kommer ni att märka isf :)

En lugn spelvecka för mig. Jag har kollat en hel del på Cricket-VM och känner att jag har bra känsla för de kommande matcherna så jag komemr med två spel redan idag till lördagens match mellan Australien och Bangladesh.

Att Australien vinner råder det ingen tvekan om. 1,04 är dock inget att lägga pengar på. Så jag har tittat på andra spel i denna match som ska inledas klockan 15.30 på lördagen svensk tid.
Australien är klara favoriter till att vinna hela VM och innan Irlands förlust mot England idag så var Bangladesh, som kom till slutspel som en skräll, klart sistrankade.

(odds och lines är från Willhill. Andra bookies kan ha andra lines och odds och kanske kan ni även där ha med dessa cricketspel i dubblar etc., vilket WH oftast inte tillåter)

Bangladesh - fall of first wicket: <15,5
Ingen tvekan om att Australien kommer starta offensivt som "utelag" och jag tror Bangladesh kan förlora både 2 och 3 wickets inom första 5 overs (=30 bollar) och de kommer efinitivt inte att nå upp till 16 runs på dessa overs. Så jag tvekar inte att utnämna detta till helgens bästa cricketspel!


Bangladesh top batting position: - 4,5,6
Eftersom jag tror att de första slagmännen i Bangladesh ryker riktigt fort så är detta ett självklart spel. Bangladesh har två av sina bästa slagmän i Hasan och Ashraful. Hasan är lagets 4:e slagman, Ashraful startade de två första matcherna som nummer 7 men i den viktiga matchen mot Bermuda startade han som slagman 5 och eftersom de inledande slagmännen inlett svagt så vill man nog ha Hasan och Ashraful samtidigt på planen. Ashraful har hittills fått 82 runs på de 118 bollar han fått under de tre första matcherna och detta utan att bli utslagen.
2,10 ger det att bästa slagmannen är i slagman 4,5 eller 6 och det känns riktigt bra.


Nu till ett par fotbollstips :)

Scunthorpe - Bradford 1
Helgens säkraste match IMO. Scunthorpe leder fortfarande ettan men har tappat lite försprång genom 3 raka oavgjorda (varav 2 på bortaplan). Man har dock 17 raka utan förlust och har inte förlorat på 4 månader förlusten för 18 matcher sedan är den enda sedan 14 oktober och man kommer med största sannolikhet att spela i Championship nästa säsong.
Bradford har två raka förluster (båda hemma) och förutom skrällvinsten borta moT bristol City för 3 matcher sedan så har man inte vunnit sedan 6 januari. Bradford ligger farligt nära nedflyttning och nästa säsong kan det skilja 2 divisioner mellan lagen.
Inga skador och avstängningar i lagen påverkar utgången särskilt mycket. Klasskillnaden är för stor och Scunthorpe vinner enkelt. Allt över 1,50 är spelbart.


Hibernians - Hearts 1
Jag måste redan nu tippa en söndagsmatch. Oddsen kan komma att sänkas på hemmasegern trots att det är ett Edinburghderby.
Hibs ligger platsen efter hearts i ligan. man är 5 poäng efter med en match mindre spelad. Förförra helgen krossade man Kilmarnock i Ligacupfinalen med 5-1. Det ger enormt råg i ryggen att vinna sin första pokal på 16 år. I ligan har man, förutom en hemmaförlust mot Rangers, 11 raka utan förlust. Man har troligen inga nya skadebekymmer inför denna match.
Skador har dock Hearts. Flera ordinarie kan komma att saknas och man har dessutom 3 avstängda spelare. Formen är dessutom inte den bästa. Senast förlorade man hemma mot Dundee Utd med 0-4. man var i Tyskland på träningsläger i veckan och spelade bara 0-0 mot ett tyskt div 3 lag och man förlorade mot Kaunas.
Hibs ska vara klarare favoriter än de är. Då bookies upptäcker Hearts alla problem så lär Hibs sjunka en del, det är därför tipset kommer redan nu. 2,20 och uppåt ligger de flesta bookies på och det är ett par tiondelar för högt och detta är helgens bästa spel och nästintill ett MAXspel!

Inga kommentarer: