21 juli 2008

Måndagstennis

Då tennisen gått bra på sistone så fortsätter jag med tips till första omgången i Toronto.


Acasuso - Gulbis 1
Jag inleder med en storskräll. Men det finsn en orsak.
Spelarna är 54:a resp. 50:a på rankingen. Acasuso har dock sina enda framgångar på grus. Men i sin senaste hard court turnering i Miami i våras så gick han till 4:e omgången där Federer blev för svår. Acasuso slog Hewitt på vägen och spelade bra HC-spel.
Gulbis är den bättre HC-spelaren men har haft en riktigt tung säsong. Bästa resultatet är en kvartsfinal i Franska öppna (som ju är grus). Det som dock gör att jag tycker Acasuso är ett intressant spel är att Gulbis sedan Wimbledon (där han åkte ut i andra omgången meot Nadal)varit skadad i vristen. Inga rapporter om hur vristen är just nu finns att finna men det finns en risk att skdan påverkar hans spel. Den bör ju framförallt ha påverkat träningen sedan Wimbledon iaf. Dessutom är Gulbis en spelare som oftast uppträder nervöst om han får pressen på sig och hamnar i underläge. Det och att det finns 4,20 och mer på Acasusogör att han är värd en liten chanspeng IMO.


Stepanek - Lopez 1 (2-0)
Stepanek har 7-0 i inbördes möten. på de senaste 5 har han inte förlorat ett set mot Lopezz och på Hard court har det blivit ganska enkla segrar.
Lopez må ha gått långt i Wimbledon men han är en av dessa ickevinnar-typen som tennistouren kryllar av. Han vinner ofta någon eller några matcher i varje turnering men räcker inte till i kvartar och framåt. mot Stepanke ska han normalt inte ha en chans och 2,00 är ett bra odds på att Lopez återigen inte vinner ett set.


Återkomemr ev. med fler spel under dagen

Inga kommentarer: