19 december 2008

Fredagslir och CL

2 rätt igår.
Metalist vann till kanonodds och Santander vann enkelt, men missade tyvärr avancemang.


Idag lottades CL och jag har små kommentarer till matcherna.

Chelsea - Juventus
Tuffaste matchen IMO. Chelsea har inte visat toppform på ett tag och det kan bli tufft mot Juve. Jag tror Chelsea måste hålla nollan i hemmamötet för att gå vidare. Chelsea lite för stora favoriter hos bookies då det gäller "gå vidare"-spelet.

Villareal - Panathinaikos
Kanonlottning för spanjorerna. Grekerna är svag borta och Villareal lä ha en stor ledning till bortamatchen och ska gå vidare utan problem.

Sporting - Bayern M
Sporting troligen sämsta laget av de som är vidare men det innebär ingen promenadseger för tyskarna. Sporting kan slå de flesta på hemmaplan och Bayern är för stora favoriter.

Real Madrid - Liverpool
På pappret en jämn match men Real har spelat under normal nivå i år och med tanke på att Liverpool inleder borta så är tipset att Liverpool går vidare givet. Vi har sett det förut; Liverpool spelar 0-0 borta och vinner hemma med något mål.

Lyon - Barcelona
Enkel spansk seger att vänta. Lyon är inte ett tillräckligt bra lag. De kommer från en överskattad liga och åker ur mot ett av Europas absolut bästa lag just nu.

A. Madrid - Porto
Två av de sämre lagen i CL och Atletico har haft tur som slipper ett topplag. Porto klart sämre än tidigare och Atletico är ett givet spel i "Gå vidare"-spelet.

Arsenal - Roma
Enormt svårtippat- Arsenal har gått OK i Europa men tappar ofta poäng i PL mot sämre lag än Roma. Roma borde vara favoriter till att gå vidare och över 2,00 är ett givet spel.

Inter - Man U
Även detta öppet och vilket lag som helst kan vinna. Att Man U avslutar borta bör dock göra att de med rätt taktiskt val går vidare.


2 st spel
Att gå vidare:
Roma, A. Madrid



Fredagsspel:

Hartlepool - Southend 1
Förutom 2 vinster i cupen, mot amatörlaget Telford och svaga Luton, så har Southend inte vunnit på 2 månader; 6 matcher utan vinst och inga gjorda mål på 3 raka i ligan.
Hartlepool har 4 raka utan förlust, även de mest kryssat. Idag tror jag att man vinner mot ett Southend utan form. En drygt 5 timmar lång resa väntas för bortalaget och som vanligt påverkar sådant i kvällsmatcher under veckorna. 2,20 är riktigt bra!

1 kommentar:

Anonym sa...

Dagens spel verkar sitta klockrent, riktigt snygg rek!