13 december 2008

A-League

Brighton lyckades inte vinna hemma igår tyvärr.

På lördagmorgonen har jag ett spel i A-league som jag tror en hel del på.

Wellington - Perth 1
Wellington åkte på den näst största förlusten i A-leagues historia senast då man förlorade 1-6 borta mot Adelaide. Innan dess hade man två raka hemmasegrar. Man har mött perth 2 gånger på bortaplan denna säsong och förlorat båda. men man är klart bättre hemma och framförallt är Perth värdelösa på bortaplan. perth har förlorat alla 6 bortamatcherna denna säsong med totala målskillnaden 5-20. Nu ska man dessutom ut på årets längsta bortatripp (troligen den längsta i alla inhemska ligor i världen och jag har svårt att se dem ta poäng. 2 gånger tidigare har de mött Wellington i Nya Zeeland och förlorat båda matcherna.
Med en tredjedel (7 matcher) kvar av grundserien så måste båda lagen börja vinna mer om de vill nå slutspel. perth har 5 poäng upp och Wellington 2 poäng. Perths manager har sagt att man inte har råd att spela annat än för vinst och med tanke på hur försvaret läcker på bortaplan så kommer det skapa många chanser för Wellington.
Båda lagen har en del skador. Värsta avbräcket har hemmalaget vars brasilianske speluppläggare Fred har åkt hem till Brasilien pga sin faders död. Perth har haft stora skadebekymmer hela säsongen och även om lagets bästa målskytt återkommer så är han inte helt 100 och spelar troligen bara en del av matchen som mest.
Perth fortsätter sin tråkiga bortastatistik och förlorar återigen i Nya Zeeland, tror jag. 2,10 är lätthittat och klart spelbart.

Inga kommentarer: