20 december 2008

Lördagens bästa spel

Helgen började bra med Hartlepools 3-0 seger igår. Idag hoppas jag ha en del lika bra spel. Det kryllar av tänkbara spel i de lägre serierna i England och Skottland idag.


Oldham - L. Orient 1
Ett mycket favoritspel. Oldham är ett lag som ska kriga om en direktuppflyttningsplats. Man är hemmastarka (raden 6-3-1). Man har 5 raka i ligan utan förlust, dock har man kryssat en del.
Leyton Orient var riktigt svaga senast i hemmaförlusten mot bottenlaget Cheltenham och då man har haft stora bekymmer i veckan så tror jag man förlorar igen. Influensan har härjat i Orients trupp och ett par spelare saknas medan en del som finns med i truppen varit rejält sjuka under veckan.
Oldham gör inga större ändringar i startelvan och deras hemmastyrka gör att de kommer vinna enkelt. 1,60 och mer gör detta till DAGENS BÄSTA SPEL.

Peterhead - Ayr 2
Peterhead åkte på storförlust senast borta mot Arbroath och man har problem till dagens match. Flera spelare är tveksamma pga skador och sjukdom och man får troligen ha med ett par ungdomsspelare på bänken. Man har tappat formen helt och har, efter en bra inledning, bara 1 vinst på de senaste 4.
Ayr vilade många spelare i veckans cupmatch mot ett ickeliga-lag, vilket resulterade i ett överraskande oavgjort resultat. Idag är alla de vilade spelarna tillbaka. Man har toppform med 5 raka liga segrar, på vilka man gjort 16 mål.
Peterheads skadebekymmer och Ayrs otroliga formkurva gör detta till ett spel på bortlaget till 2,30 och mer.


Forfar - Stenhousmuir 1
Ett litet chanstips. Forfar har helt Ok form och stärks efter segern i cupen mot div 2-laget Stranraer. Stenhousmuir leder serien men formen är lite tveksam. Nästsenast fick man stryk borta mot Berwick som är ett klart sämre lag än Forfar. Idag saknas dessutom kaptenen Ferguson och viktige Brand (5 mål i ligan) samt troligen bäste målskytten Dalziel.
Hade Forfar spelat bra hemma denna säsong (man har bara en hemmavinst) så skulle de legat topp 4. Idag har de bra chans mot ett skadedrabbat Stenhousmuir. 3,00 och mer är bra.


Bournemouth - Bury 2
mouth förlorade i veckan mot amatörlaget Blyth i cupen (som tippades här) och formen är inte bra öht. Man har 1 vinst på de 8 senaste. Idag saknas dessutom flera spelare. 3 spelare är avstängda och kaptenen Cooper är skadad. De avstängda är alla ordinarie och målfarliga spelare (8 av lagets 23 ligamål).
Bury har haft en sjukdomssväng i truppen men alla är spelbara till idag. Man har 4 raka utan förlust och borta är man bra (5-4-1). Ny trepoängare tas idag till 2,40.


I Premier League har jag två spel som pga tidsbrist bara presenteras kort.

Blackburn - Stoke 1 - 1,80
Ny manager i Blackburn. Detta ska inte överskattas men Sam Allardyce känns som rätt man efter Ince som aldrig blev bra vän med spelarna. Stoke saknar en del spelare.

West Ham - Aston Villa 2 - 2,35
Wh ska inte överskattas för att de tog poäng mot Chelsea. Man är inte bra och saknar en del spelare fortfarande. AV är IMO bättre borta än hemma och ska vinna detta. Man vilade stora delar av startelvan i veckans UEFA-cup.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej. jag är en gald amatör som vill tacka för all matnyttig info som du lämnar på denna blogg. Ang. Oldham, lågdivison lag är lite ojämna för at spelas på tycker jag. Som sagt, bra blogg ;) Keep up the good work.