25 december 2008

Topptipset

Mina spel till annandagen kommer först på annandagsförmiddagen. Julen ställer till problem både för min tid och för den info jag vill ha innan jag spelar.

Jag har fått förfrågan om tipstippande på bloggen och eftersom jag gillar Topptipset och har haft en del framgång på nämnda spelform så börjar jag fr.o.m. nu ge er ett topptips varje spelomgång. Jag tycker 144 rader (2 hel och 4 halv) är ett bra system och jag kommer spela efter streckningen en hel del. Det är just det som gör Topptipset kul. Låga insatser kan ge bra vinster om man hittar de bra dragen.
(Streckprocenten är från midnatt och kommer ändras en del under annandagen då majoriteten av spel kommer in då)

Liverpool - Bolton 75-18-7
Liverpool har haft en del problem på hemmaplan mot svaga lag och kryssat mot bl.a. West Ham, Hull, Stoke mfl. Idag möter man Bolton som spelat upp sig på sistone. Liverpool är ett av de topplag som sällan har problem mot just Bolton men man är lite för stora favoriter. 18% på krysset lockar och då jag har två bättre spikar så tippar jag 1X i denna match.

Aston Villa - Arsenal 32-33-35
Villa är favoriter hos bookies men på Topptipset är Arsenal favoriter hittills, även om det troligen ändras under annandagen. En del problem i Arsenal spelmässigt och skademässigt och jag tror man förlorar här. jag gillar egentligen inte att spela Villa på hemmaplan och skulle aldrig spela på dem hos bookies i denna match. Finns alltid en kryssrisk så ska ni gardera mer än jag gör bör krysset här komma tidigt.

Chelsea - West Brom 90-8-2
Klasskillnad och säker 1:a trots att Chelsea är nästintill för stora favoriter.

Manchester C - Hull 46-30-24
Citys har ingen form alls och måste köpa mycket nytt för miljonerna i januari om man vill hamna på övre halvan av serien. Hull underskattas som vanligt av spelarna trots att de har 4-4-1 borta. De är bättre i sådana här matcher än då de förväntas föra spelet, som senast. X2 känns mycket bra här.

Middlesboro - Everton 29-32-35
Helöppet och min första helgardering. Går inte att spela på annat sätt.

Portsmouth - West Ham 48-30-22
Pompey för stora favoriter. Man har oftast lätt för WH men Hammers kan vara på väg upp i form. Zola kanske börjar få igång laget. 0-0 ligger nära och då det sällan blir många mål mellan dessa och WH spelat enormt målsnålt på slutet så kommer jag imorgon spela någon typ av underspel i denna match. På topptipset helgarderar jag matchen.

Sunderland - Blackburn 47-29-24
Sunderland har fått bra resultat sedan Keane försvann som manager. Även om man gjorde 4 mål igen senast spelade man inte så bra och man är för stora favoriter här. Hade jag haft en helgardering till hade den kommit här men sett till strecken så spelar jag X2 här då jag tror Blackburn är på väg uppåt med Allardyce.

Wigan - Newcastle 39-32-29
Här kan man singla ettan men jag väljer helgarderingen. Newcastle har två raka segrar (näst senast kom säsongens första bortavinst) men de hade tur som fick alla 3 poängen mot Spurs senast. Wigan spelar bra och vann enkelt mot Blackburn i sin senaste match. Förra helgen fick man vila då man skulle mött Man U som spelade världscupen för klubblag. Jag har svårt att se Newcastle vinna här och tvekar inte med 1X.


TOPPTIPSET 144 rader:

1X
1
1
X2
1X2
1X2
X2
1X



Övriga spel kommer som sagt på annandagsmorgonen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka hade du tippat på mellan Stoke City - Manchester United om man får fråga :)

Mårten sa...

Idag tror jag Man U vinner. Stoke har en hel del skadebekymmer och Man U måste vinna.
Dock så är oddsen på bortaseger löjligt låga och ospelbara. Över 10 ggr på ett hemmalag i PL måste testas då det enligt min bedömning är ett överodds.