21 februari 2009

Lördagens bästa spel

Inleder med topptipset.


1. Arsenal - Sunderland 84-13-3
Arsenal har blivit för stora favoriter. Man har fortsatt många skador och formen är lite diffus. Man har 3 raka kryss i ligan och innan dess övertygade man inte ens vid de segrar man tagit på senaste tiden. Många sätter sitt hopp till Arshavin som debuterar, men att han ska göra underverk direkt (eller ÖHT) känns orimligt.
Sunderland har spelat bra sedan managerbytet och idag har man inga större bekymmer. Arsenal har tappat poäng mot sämre lag än Sunderland på hemmaplan i år och om Sunderland satsar på det så kan de mycket väl klara kryss. 3% på 2:an är för lågt men jag har svårt att se att Arsenal förlorar. 1X

2. Bolton - West Ham 43-33-24
Bolton har 6-2-0 på de 8 senaste hemma mot WH. Även när WH spelat hemma händer det ofta att de har bekymmer med Bolton. Bolton vann senast hemma mot Spurs och har spelat bra mot bra motstånd i flera matcher på sistone. Idag återkommer bl.a. Elmander till truppen, även om han inte spelar från start. Många av deras skadade är tillbaka och det gör att Bolton troligen kommer klättra lite bort från nedflyttningshotet.
WH har skador på Boa Morte och Cole medan Neill är avstängd. Formen och uppryckningen eftr att Zola tillträdde har avstannat helt. I veckan har man cupretur mot Boro och då man i princip är i ingenmansland i tabellen så satsar man på cupen. I de senaste matcherna har man haft stora problem att skapa målchanser och att förvalta de få man får. Jag tror på Bolton och väljer singelstreck på 1:an.

3. Boro - Wigan 42-34-24
Boro måste börja vinna om de vill hänga kvar i PL. Man har gjort 1 mål på de 8 senaste i ligan och det duger inte. Nu börjar de flesta ordinarie som varit skadade komma tillbaka. Wigan har även de svårt att göra mål. Man har gjort 1 mål på de 5 senaste, ett straffmål mot Liverpool. Mido gjorde det och han saknas idag. Likaså saknar Wigan ett par spelare till och jag tror man får svårt här. Kryssrisken är stor och 1X räcker långt.

4. Stoke - Portsmouth 43-31-26
Helöppet och jag helgarderar. Stoke saknar Delap och Etherington samt har ett par tveksamma. Pompey har inga nya skador och kommer med stort självförtroende efter två bra insatser med vinst mot Man C och knapp förlust på övertid mot Liverpool. Stoke har haft svårt att vinna hela säsongen och jag helgarderar med 2:An som första tecken.

5. Coventry - Birmingham 24-32-44
Coventry bör ligga på säker plats i ligan och har ett omspel i cupen hemma mot Blackburn i veckan som det låter som om man prioriterar. Vinst där och man belönas med en hemmamatch mot Chelsea. Två matcher i rad har man tappat segern i sista minuten. Idag har man en del tveksamma som kanske vilas med sikte på cupmatchen i veckan. Brum har kanske hittat formen igen efter en svacka och då Reading och Wolves en hel del poäng på sistone så lever hoppet om PL. Vinst idag och man leder serien, åtminstone till Wolves match imorgon. Philips är borta pga skada och även om det är ett stort avbräck så har man fler bra spelare och jag tror man viner komfortabelt. Säker 2:A

6. Norwich - Burnley 32-31-37
Klurig match och jag kan inte hitta någon vinkel på den. Helgardera!

7. Sheffield W - Crystal P 58-26-16
SW har spelat 3 derbyn i rad med svagt resultat. Lokalkollegan United slogs visserligen men man förlorade 0-1 mot både Doncaster och Barnsley. CP var bra i vinsten mot Plymouth senast och efter ett par svagare insatser så kanske det vänder. SW är bra hemma medan CP är det i grunden bästa laget. Lite chansning att bara spela X2 kanske men det känns helrätt.

8. Southampton - Preston 29-32-39
oton har bara en hemmavinst på 16 matcher denna säsong och ligger därför nästsist i tabellen. Man har en seger på de 15 senaste och har fortsatt flera skador i laget.
Preston ligger lite överraskande på 4:e plats i tabellen och har bara 1 förlust på de 9 senaste. En del skador även i Preston men man är bättre och har bättre form och jag tror inte man förlorar här. X2


Systemet (144 rader)

1X
1
1X
1X2
2
1X2
X2
X2

-----------------------------


Boro - Wigan - under 2 mål
Här tror jag mycket på 0-0 eller 1-0 till Boro och spelar under 2 mål till 2,00 eller mer.

Chester -Exeter 2
Chester problem har jag berättat om förut. Man har nu 6 raka förluster och nedflyttningsstrecket kommer närmare. Exeter har däremot riktigt bra form och man ligger på kvalplats, 6 poäng från serieledande Brentford. Inga bekymmer i Exeter som ska ta en enkel seger mot sönderfallande Chester. 1,90 och mer är bra.


Aldershot - Morecambe 2
Aldershot tog en poäng i 4-4 matchen borta mot Gillingham i veckan. Men innan dess hade man 4 raka förluster och senaste segern kom på annandagen. Man ligger på samma poäng som Morecambe och har 7-6-2 på hemmaplan. Morecambe har motsatt rad med 2-6-7 på bortaplan och det måste vara enda orsaken till de fina odds vi får. Morecambe har 5 raka utan förlust. Idag återkommer bäste målskytten Howe i startelvan och det är ett stort plus. 4,00 finns och det spelas utan tvekan.

Dundee - Livingston 1
Inför säsongen var Dundee mina seriefavoriter efter deras starka säsong ifjol. De inledde svagt och tabellplaceringen är inte bra då man ligger 5:A men man är bara 1 poäng efter 2:an och 8 efter ledande St Johnstone. Man slog just Livingston på bortaplan i sin senaste match med 2-1 och har nu 4-2-1 på de senaste 7 i ligan. Livi har 2 raka förluster och bara 1 seger på de senaste 7. Dundee ger fina 1,90.

--------------------------------
Rugby League

Celtic - Hull 2 (-10)
Celtic har inlett svagt med två enkla förluster. Man är nya i Super League och spelar idag sin första hemmamatch. Man har ett par tveksamma, bl.a. viktiga kaptenen van Dijk och saknas han är det ett jätteavbräck.
Hull inledde med bra seger mot Wigan och man gör troligen inga ändringar jämfört med den matchen. Hull är bättre och ska vinna enkelt. Jag tror på vinst med uppmot 16-18 poäng.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Preston !

Anonym sa...

Var inne här första gången för en vecka sen. Tänkte kika lite först men efter gårdagens 2 fina spel så har du mig fast här./ Mvh Pelle Johansson