09 september 2010

Slutspel i Rugbyn

Både i Super League och i Australiska NRL inleds slutspelet denna helg och innan jag kommer med tips så måste jag förklara slutspelen för er då de är svåra att förstå :)


Jag börjar med NRL.
Slutspelet pågår i 3 veckor innan en final spelas. lagen som hamnade topp 8 i serien har gått till slutspel. lag 1 möter lag 8, 2-7, 3-6, 4-5.

De två högst rankade vinnarna från vecka 1 går direkt till vecka 3. Med andra ord; vinner tabellettan och tabelltvåan sina första matcher så står de över en vecka. Om alla lagen som slutade på plats 1-4 förlorar sina matcher denna helg så går alltså lag 5 och 6 vidare.
De två lägst rankade förlorarna åker ur slutspelet.

Vecka 2 spelas matcher mellan de två övriga vinnarna (som inte fick vila till vecka 3) och de två högst rankade förlorarna.
Exempel: Säg att lag 1-4 vinner sina första matcher, då går 1 och 2 direkt till vecka 3 medan lag 3 och 4 möter de två högst rankade förlorarna ( idetta fall lag 5 och 6).

Vecka 3 spelar lagen som vann vecka 3 mot lagen som stod över vecka 2 och vinnarna möts i Grand Final veckan därpå.

Hoppas ni förstod detta?! fråga annars så kan jag förklara mer ingående.



Super League:
I Super League ser slutspelet annorlunda ut. Topp 8 går alla till slutspel.
första veckan möts följande lag: 1-4, 2-3, 5-8, 6-7
Vinnarna i matcherna mellan de 4 högst rankade lagen går direkt till vecka 3. Förlorarna i de två matcherna och vinnarna i de två övriga matcherna möts vecka 2.

Vecka 3 möts vinnarna från vecka 2 och de som stod över spel den veckan. Vinarna i de matcherna möts i finalen.

Lätt som en plätt :)


-----------------------------

Nu till mina tips:

NRL
Gold Coast - NZ 1(-4)
GC har en del skadade men de flesta av dem lär spela i denna match. Man avslutade serien kanonbra och trots att chansen är liten att vinnaren här slipper spela vecka 2 och risken att förlorarna åker ur är lika liten så kommer båda lagen spela tufft och ge allt. NZ har spelat jämnt under säsongen men känns sämre än GC för dagen och jag tror hemmalaget vinner.

St George - manly 1(-16)
Klasskillnad. Seriens klart bästa lag mot ett manly som har tur att de ens nådde slutspel. Räkna med stora siffror och vinst med runt 30 poäng.


Super league:
St Helens - Warrington 2
STH är favoriter med -2 men jag väljer att spela rak på Warrington då jag tycker de spelar riktigt bra för dagen och det känns som de kan nå final mot Wigan.

Huddersfield - Crusaders 1 (-14)
Storseger att vänta om nu inte Huddersfield tar det lugnt efter att ha avgjort tidigt. jag räknar med att de kör på och vinner med nära 30 poäng.

Hull FC - Hull KR 1(-4)
derby i slutspelet och jag väljer att gå på Hull FC, som IMO varit det bästa laget under säsongen av dessa. Man har mer tyngd i anfallen och det avgör.

Inga kommentarer: