03 november 2007

Lördagens bästa spel

Idag har jag en rolig blandning av skotsk och engelsk fotboll att tipsa om.


Brighton - Luton 1
Brighton är i bra form med endast en förlust på senaste 7 (Hemma mot Leeds). Anfallaren Revell har opererats i veckan men det finns fullgoda ersättare. I övrigt har man inga nya frånvarande.
Luton är usla på bortaplan, man har tagit 1 poäng på 6 matcher. Hemma är man bra och senast klarade man 0-0 mot Everton i ligacupen och förra helgen slog man Nottingham, men spelet på bortaplan fungerar inte alls. Man har flera skador och troligen saknas bästa målskytten Paul furlong idag (han utgick skadad mot Everton) och det är ett stort avbräck.
jag tycker Brighton ska vara större favoriter än de är och 2,00 eller mer är DAGENS BÄSTA SPEL.


Carlisle - Leeds 1
Carlisle har bra form med 1 förlust på senaste 8 och hemma har man bara en förlust på hela säsongen. Man får tillbaka två spelare idag efter skada, mittfältarna McDermott och Smith, vilket är ett klart plus. I övrigt har man inga nya bekymmer.
Leeds har ju även de bra form och hade man inte startat serien med -15 poäng hade man varit överlägsna ledare (men samtidigt vet man ju inte om det gått lika bra för dem). Jag tippade dem att åka ur, men nu är de seriefavoriter hos bookies. Leeds har en hel del skador och idag saknas även mittfältarna Kishishev och Westlake.
Någongång måste Leeds svit ta slut och bortamötet mot Calisle är nog en av de svåraste matcherna denna säsong. Oddsen är för höga på hemmaseger IMO och Carlilse spelas från 2,80 och uppåt.


Scunthorpe - Crystal Palace 1
Scunthirpe går överraskande bra i Championship och är bara en poäng från kvalstrecket. CP å andra sidan har en rejäl floppsäsong och ligger på nedflyttningsplats efter 6 raka utan vinst och en vinst på senaste 12. Något är inte rätt i CP för dagen.
Scunthorpe stälelr troligen reservmålvakten i mål idag. Han kom in i bortamatchen mot CArdiff senast då ordinarie målvakt skadade ljumskarna redan på uppvärmingen och bara pallade en halvlek. Reserven Lillis klarade sig dock utmärkt och höll nollan trots att cardiff hade flera vassa chanser.
I övrigt är det inga nya skador i något av lagen. CP har fortfarande flera spelare borta och får det tufft idag också. Jag hade väntat mig odds under 2,00 på hemmaseger idag men flera bookies har 2,10 eller mer och det är bra.


Kilmarnock - Celtic 1 (alt. 1X)
Hearts visade att Celtic inte är oslagbara på hemmaplan men slog dem 2-0 i veckan trots att Celtic ställde upp med bästa manskap. På bortaplan har de förlorat mot Rangers och Hibs i ligan.
mittfältaren nakamura saknas fortfarande och försvararen Naylor missar troligen dagens match, båda är avbräck för celtic.
Kilmarnock ställer upp med samma lag som slog Hearst förra helgen, för till skillnad mot Celtic så vann Kilmarnock hemma mot Hearts. Man har bara 1 förlust på senaste 6 i ligan men spelar ofta oavgjort.
Det finns riktigt kul odds på hemmaseger som gör att jag spelar en liten slant. Celtic har ju dessutom en viktig match på tisdag hemma mot benfica, som man måste vinna om man vill kunna gå vidare i CL. 7,00 och däromkring är värt en liten spelpeng. Med tanke på Kilmarnockd förmåga att spela oavgjort så kan även halvgarderingen vara värt ett spel till bra odds.


Queen of the South - Hamilton 2
Seriesuveränen Hamilton har bara en förlust i serien i år, borta mot St Johnstone men i senaste bortamatchen slog man svårspelade Dunfermline med hela 5-0. I veckan förlorade man borta mot SPL-laget Dundee Utd i cupen, men de slog ju Rangers i ligan senast så det är ju förlåtet. Hamilton är ett lag som skulle kunna ligga i mitten av SPL och lär utan problem ta klivet upp. Inga större skadebekymmer alls i Hamilton idag.
Qots har en lång skadelista och saknar idag även mittfältaren Harris som utgick kadad senast. Man klarade oavgjort borta mot Livingstone senast på ett bra sätt men är för dåliga för div 1. Hemma har man raden 1-3-1 men då har man ju inte mött på Hamilton hemma än. I bortamötet i Augusti förlorade man med 0-1.
hamilton är seriens klart bästa lag och håller man bara focus så kommer uppflyttningen till SPL vara klar tidigt. Idag möter man seriens sämsta lag och kommer vinna enkelt igen. Flera bookies har odds på 2,00 eller mer men för mig är allt över 1,85 klart spelbart.


Dundee - St Jonhnstone 1
En derbymatch då Perth (där St Johnstone är ifrån) bara ligger ett par mil från Dundee.
Detta är de två lag som främst slåss om andraplatsen i serien bakom Hamilton. Dundee har bara en förlust i år (borta mot just Hamilton) och hemma har man 4 vinster och en oavgjord och har bara släppt in 4 mål. St Johnstone kryssar ofta (bl.a. 1-1 i första hemmamötet med Dundee) och borta har man 3 oavgjorda på 5 matcher.
Dundee har haft en lång skadelista men den minskar för varje match. Idag återkommer troligen ett par spelare i truppen. St Johnstone kan ha stora bekymmer idag då en influensavåg drar genom laget. 4 man skickades hem från träningen i torsdags i hopp om att friskna till inför dagens match och ett par spelare saknas pga influensa och skador.
Detta må vara ett derby men oddsen på hemmaseger är för bra för att missas, framförallt med tanke på sjukdomsläget i St Johnstone. Flera bookies har sänkt oddsen på Dundee idag men vissa hänger inte med, så det går fortfarande att hitta 2,40 eller mer. Hitta rni inte det så är 2,20 och däromkring spelbart. DAGENS BÄSTA SPEL i Skottland.

Inga kommentarer: