16 november 2007

Mårtens kvaltankar

Innan jag presenterar mina spelförslag (kommer lördag fm) så tänkte jag dela med mig av mina tankar om avslutningen av EM-kvalet.



Grupp A:

Idag blir Polen klara för EM. Efter en svag inledning av kvalet så har man blivit bättre och bättre, och även då Belgien även de spelat upp sig så förlorar inte Polen en så här viktig match på hemmaplan.

Även Portugal blir i stort sett klara. Armenien lär slås med flera mål och då räcker det med en poäng hemma mot Finland i sista rundan.

Serbien och Finland ska även de vinna hemma idag, men chanserna för dem att gå vidare är minimala.





Grupp B:

Enda sättet denna grupp avgörs är om Italien vinner över Skottland. Vinner Skottarna är de istället klara och Italien och Frankrike får vänta ett par dagar för att se vilket lag som kniper andraplatsen.

Intressant grupp matematiskt detta. Frankrike vilar idag och avslutar på onsdag borta mot Ukraina. Vinst där och de är i EM oavsett dagens resultat.

För Italien räcker troligen oavgjort imorgon då man har färöarna kvar hemma och de lär man slå. Ett oavgjort resultat är inte bra för skottarna, MEN..de är inte borta för det. Man hamnar då på samma poäng som Frankrike, som man slog i båda mötena. Så Frankrike måste då ta en pinne på onsdag i Ukraina, vilket inte är 100% säkert.

Mitt tips är att Italienarna kniper tätt och är nöjda med 0-0.





Grupp C:

Grekland är redan klara och Norge och Turkiet möts om andraplatsen i gruppen. Turkarna måste troligen vinna. Man ligger 2 poäng efter och båda lagen bör vinna sina sista matcher (Norge möter Malta borta och Turkarna tar emot Bosnien). En vinst för Norge och de är klara men som sagt lär de fixa det med ett kryss också. Jag tippar dock Norsk vinst då de känns bättre än Turkiet för tillfället.

Övriga matcher betydelselösa. Jag måste dock varna för ett lag i kommande VM-kval och kanske framförallt kvalet till nästa EM; Ungern. man har byggt upp ett helt nytt lag och man hade egentligen inte målet att nå EM nu. Men om 3-4 år då nästa EM-kval sker så kan Ungern vara på väg mot nya framgångar.





Grupp D:

Redan avgjord. Tjeckien och Tyskland är redan klara för EM och risken finns att man använder sig av spelare som annars inte fått så mycket speltid i de två sista matcherna, som i princip blir träningsmatcher.





Grupp E:

Intressant grupp där England hänger löst. Vinner Ryssland och Kroatien imorgon så är gruppen klar, för Ryssarna förlorar inte i Andorra i sista omgången.

I svensk media har det stått mycket om att Israel - Ryssland är den avgörande matchen för England, men faktum är att om Kroatien förlorar mot Makedonien och sedan får stryk mot England (vilket måste ske för att England ska gå vidare oavsett Kroatiens resultat imorgon) så missar de EM. Nu känns den risken ganska liten. Dock måste spel avrådas i Kroatiens match imorgon. Den startar 1 timme efter Israel - Ryssland och vid en ev. rysk förlust så är Kroatien vidare redan.


Grupp F:
Mest logiska resultatet imorgon mellan Spanien och Sverige är ett oavgjort resultat; då är båda lagen troligen vidare, men här vet jag inte om logiken kommer först. Dessutom kan Sverige vida denna match start vara så gott som klara för EM. Skulle Danmark ta poäng i Nordirland är det klart. Den matchen är en kvart in i andra halvlek då Sveriges match börjar och i halvtid vet svenskarna hur det gått. Så här avråds från spel också.


Grupp G:
Rumänien är redan klara och Holland behöver 1 poäng på de två sista för att de också ska gå vidare. Det lär de klara redan idag då man möter Luxemburg hemma.



Sett till detta finn skanske inte så många spel. Jag har dock hittat 2 stycken som känns bra och som kommer under dagen.

Inga kommentarer: