27 november 2007

Tisdagens bästa

Först vill jag bara säga att även det andra NFL-spelet i söndags satt. New England var nära förlust och vann bara med 3 poäng. Så där satt en bra NFL-dubbel :)


Idag har jag bara två spel, ett i CL och ett i FA-cupen.


Doncaster - Oldham 2
För höga odds på 2:an i denna match. Första matchen slutade 2-2 och då trodde jag på Oldham. Sedan dess ahr båda lagen vart obesegrade. Oldham har slagit svaga Bournemouth och kryssat mot svaga Port Vale. Doncaster slog ju senast samma PV och innan dess hade man 2 oavgjorda matcher.
Det som gör att jag går på Oldham är att an i grunden är det bättre laget. Man borde vunnit hemmamatchen men tapapde 2-0 ledning (Doncaster kvitterade i 86:e). Oldham var tippat topplag som nu äntligen börjar visa form med 4 raka utan förlust, bl.a. två raka bortasegrar. Man har en del skador i truppen men spelar troligen med samma lag som vann i helgen.
Doncaster har även de bra frm men idag har man ett par avbräck som jag tycker gör dem till för stora favoriter hos bookies. Bl.a. saknas viktige anfallaren Heffernan. Han utgick senast och man vände iofs den matchen till vinst efter det, men utan honom blir laget klart svagare framåt. Dessutom lär två ordinarie mittfältare (som spelade senast) saknas pga skador.
Doncaster är rättmätiga favoriter men det finns riktigt höga odds på Oldham. 4,50 och mer finns hos flera men även ned mot 4,20 gör detat till ett mycket bra spel.


Lyon - Barcelona 1
Lyon startade CL dåligt men har nu två raka vinster. Även i ligan är man oslagbara just nu.
Barca leder gruppen och ett kryss här gör dem klara för avancemang, i annat fall väntar en vgörande hemmamatch mot avhängda Stuttgart (ett lag som inte ens kan nå UEFA-cupplatsen i gruppen). Barca är förvisso bra på att spela på resultat men bortaspelet har varit dåligt i år och man har bara vunnit två matcher i CL och ligan på bortaplan. Idag saknas dessutom flera tongivande spelare; henry och Eto´o t.ex.
Lyon saknar fortfarande kaptenen Cris och ordinarie målvakt men formen är så enormt bra just nu att man ska vara större favoriter än man är. 2,60 och mer finns på flera håll och det blir DAGENS BÄSTA SPEL!


Övriga tankar och idéer.

En bra bank till låga odds lär Inter vara. CSKA- Moskvas match mot PSV är klar då Inter - fenerbache börjar och allt annat än en PSV-seger skickar både Inter och turkarna vidare i CL. Frågan är då hur stor fenerbaches motivation är.

Sevilla lär ha bra chans att slå Arsenal (som ju redan är vidare). men då oavgjort räcker så känns det som om oddsen på hemmaseger är för låga. Även om Arsenal har flera reservspelare i laget så är det inga dåliga spelare och de vill ju visa vad de kan, så Sevilla får ingen walk-over.

I FA-cupen lär ett Nottingham med form enkelt slå Lincoln. Inga skadebekymemr i hemmalaget medan Lincoln saknar flera spelare. Nottingham ligegr 2:a league 1 medan Lincoln ligger näst sist i League 2. Bör bli enkel hemmaseger till låga odds.