25 november 2007

VM-kvalet

Efter att just ja tittat på VM-kvallottningen på TV så tänkte jag komma med tidiga kommentarer till alla grupperna:

Grupp 1:
Portugal
Sverige
Danmark
Ungern
Albanien
Malta

Tuff grupp där de tre förstarankade IMO är jämnstarka. Sverige och Danmark kan förstöra för sig själva genom att man spelar oavgjort (som ju händer så ofta) i båda matcherna, vilket kan gynna Portugal. Ungern ska inte underskattas, de komm erinte blanda sig i toppstriden men kan förstöra rejält för topplagen då de komme rvara klart bättre än i EM-kvalet.
Tips: Portugal - Danmark


Grupp 2:
Grekland
Israel
Schweiz
Moldavien
Lettland
Luxemburg

Sämsta gruppen. Grekland vann sin EM-kvalgrupp men känns sämre än då de vann EM för 3 år sedan. Israel kan mycket väl bli segrare här om man spelar lika bra som senaste kvalet. Schweiz hade gratisresa till EM som arrangör och de är svårbedömda. Lettland kan mycket väl vara med och slåss om en VM-plats då är man är bättre än den seedinggrupp man hamnade i.
Tips: Israel - Grekland


Grupp 3:
Tjeckien
Polen
Nordirland
Slovakien
Slovenien
San Marino

Ett getingbo. San Marino hamnar på 0 poäng men övriga kan at poäng från varandra. Tjeckerna är något av mästare på kval och är favoriter, men Polen verkar vara på gång rejält. Nordirland lä få svårt att upprepa bedriften från EM-kvalet.
Tips: Tjeckien - Polen


Grupp 4:
Tyskland
Ryssland
Finland
Wales
Azerbaijan
Liechtenstein

2 lag gör upp här; Ryssland och Tyskland. Finnarna och Wales kommer inte orka med.
Tips: Ryssland - Tyskland.


Grupp 5:
Spanien
Turkiet
Belgien
Bosnien
Armenien
Estland

Spanien är klara favoriter och kvalspecialister som de är så fixar de förstaplatsen. Jag är dock inte säker på vem som komem rtvåa. Turkarna imponerade inte i EM-kvalet och Belgien är ett lag som lär vara på gång och bättre under detta kval. Bosnien kan mycket väl förstöra för flera lag och vara nära att få kvalplatsen.
Tips: Spanien - Belgien


Grupp 6:
Kroatien
England
Ukraina
Vitryssland
Kazakstan
Andorra

England och Kroatien gör upp. Vilka som vinner gruppen avgörs på vilka lag de tappar poäng mot i övrigt. England kan mycket väl få revansch och får mitt tipps. Ukraina är på väg ner i klass och övriga har inget med slutstriden att göra.
Tips: England - Kroatien


Grupp 7:
Frankrike
Rumänien
Serbien
Litauen
Österrike
Färöarna

Här tror jag Frankrike missar VM. Man imponerade inte i EM-kvalet och hade bara Skottarna varit jämnbra i alla matcher så hade man missat EM. Rumänien imponerade i EM-kvalet och blir en av mina EM-favoriter nästa sommar. Serbien är livsfarliga och kommer ta andraplatsen.
Tips: Rumänien - Serbien


Grupp 8:
Italien
Bulgarien
Irland
Cypern
Georgien
Montenegro

Italien bör vinna. Bulgarien enda hotet men de är fortfarande för ojämna.
Tips: Italein . Bulgarien


Grupp 9:
Holland
Skottland
Norge
Makedonien
Island

En svag grupp. Skottarna och Norge gjorde bra EM-kval men var för ojämna för att räcka till. holland är sämre än på länge men bör vinna gruppen enkelt.

Tips: Holland - Skottland

Inga kommentarer: