10 november 2007

Lördagens bästa spel

Idag har jag ett par fotbollsspel från England och Skottland och ett hästspel att erbjuda.

Gretna - Hibernians 2
Jag börjar i Skottlands premier League. Gretna är hopplöst sist med bara 4 poäng på 2 matcher. man är helt enkelt ett nummer för litet för SPL. Senast hade man chansen att få häng på övriga lag då man mötte Falkirk som låg näst sist, 5 poäng före. men man var chanslösa och det kommer krävas mirakel om de inte ska åka ur. Man har 6 raka förluster och har bara gjort ett mål på dessa matcher, iofs. var det mot Celtic (en match celtic vände och vann i de sista 4 minutrarna). I första mötet med Hibs tappade man en 2-0 ledning till 2-4.
Hibs var bra i derbyt mot hearts senast (1-1) och man har nu tre raka utan vinst. Men innan dess slog man självaste Rangers på bortaplan och man är helt klart bästa laget bakom de två stora i ligan. Borta är man extremt målsnåla (4-3 på 5 matcher) men här har man en bra chans att bättra på det hela.
Inga större ändringar i lagen, Hibs saknar troligen försvararen Murphy, som skadades senast men det påverkar inte så mycket. Det är en favorit som ska vinna och 1,55 känns som DAGENS BANKSPEL. Handikappspelet (-1) till 2,60 lockar också.


Plymouth - Norwich 1
Norwich ligger klart sist i Championship och är verkligen ur form (eller för dåliga). Man har inte vunnit sedan 15 september, 12 matcher sedan. Idag saknar man John Hartson, vars låneperiod är över och nu har återvänt till West Brom, och långtidsskadade Dion Dublin. Dessutom saknas troligen mittfältaren Luke Chadwick.
Plymouth har inga nya skador och spelar troligen med samma lag som senast. man har 3 raka utan vinst och hemma har man kryssat i 4 av 7 matcher. trots detta tror jag på enkel seger idag. Det finns inget som gör att man kan tro på en Norwichseger idag och oddsen på hemmasegern är helt OK. 1,65 och mer är spelbart.


Oldham - Doncaster 1
Oldham verkar vara på väg mot formen igen och var mycket bra i bortasegern mot Tranmere senast. Deras stora problem under säsongen har varit att göra mål, bara 12 mål på 14 matcher. Inför säsongen tippades Oldham som ett av lagen som skulle kunna ta klivet upp till Championship (vilket även Donaster tippades som) men nu ligger man strax ovenför nedflytntingsstrecket. Idag återkomemr anfallaren Lee Hughes.
Doncaster har bra form med 7 raka utan förlust. Idag saknar man fortfarande ett antal spelare, bl.a. anfallaren Heffernan.
Trots att Doncaster har bra form och att man vann ligamötet hemma med 3-0 så tycker jag att Oldhams odds är för högt. Jag har klar feeling för att Oldham fortsätter visa att formen är på gång i denna cupmatch och tycker att 2,50 helt klart är spelbart.


Elgin - Forfar 1
Skotska div 3. Elgin har gjort en enorm uppryckning och formen är bra trots de två senaste förlusterna, borta mot serieledande East Fide (0-4) och i borta mot Arbroath i cupen (0-5). Innan dess hade man 6 raka utan förlust, vara seger i de 3 senaste hemmamatcherna. Idag har man inga skador alls i truppen.
Forfars enda seger i ligan kom hemma mot just Elgin, men det var tidigt under säsongen då Elgin var dåliga. Sedan dess har Forfar 10 raka utan vinst. Borta har man tagit 1 poäng och bara gjort 2 mål på 5 matcher. Idag saknas flera långtidsskadade igen.
Elgin kan ta sig upp på kvalplats via seger här och står i riktgt bra odds IMO. 1,75 är lätt att hitta och det är för högt.


Alloa - Ayr 1
Skotska div 2. Alloa har toppform med 7 raka utan förlust (5-2-0). Senaste laget som slog dem var just Ayr. Hemma har man 1 förlust på 6 matcher. Idag startar men med samma elva som i de senaste matcherna och har inga allvarligare skador i truppen.
Ayr väntas göra flera ändringar, bl.a. har man lånat mittfältaren Baldacchino från SPL-laget Gretna. Men med tanke på hur illa det går för dem så förstår ni att de inte släppt någon av sina bättre spelare. Han har bara spelat 11 matcher på de två senaste säsongerna beroende på bl.a skador. Ayrs form är inte bra med 1 seger på de 6 senaste och inte mycket talar för vinst idag heller.
Alloa står i alldeles för högt odds. Jag tycker 2,20 och uppåt är ett par tiondelar för mycket och detta är DAGENS BÄSTA SPEL.



Hästspelet är från en bekant i England som har en intressant teori.

Doncaster 3.10 Akarem
Detta är storjockeyn Kevin Darleys allra sista uppsittning. Hans karriär började för 30 år sedan då han som 17-åring (på sin födelsedag) vann sitt första lopp. Akarem är inte världens bästa häst, för ett par år sedan var han bra (kom 2:a i detta lopp då bl.a.) men verkar nu även han vara på väg mot pensionering. Det finns dock ett par saker som kan tala för vinst idag.
Tränaren har satsat på detta lopp, bl.a. för att det är Darleys sista lopp någonsin samt att prissumman iaf är en halv miljon kronor. Darley red denna hästen senast och då gjorde Akarem sitt bästa lopp på länge. Dessutom är det många storjockeys som vunnit sitt sista lopp, orsaken till detta kan ju vara att de ger allt en sista gång, men många av de yngre jockeysarna på övriga hästar i loppet har sådan respekt för att det är "legendernas" sista lopp att de tar det lugnare i täta situationer. Inte för att de lägger sig men det händer för ofta att de stora vunnit sistt sista lopp för att det ska var en ren slump.
26,00 ger Akarem idag och det spelas med liten instast. Som E/W-spel (V/P) ger han 7,25 om han kommer topp 4.

Inga kommentarer: