26 december 2007

Annandagens bästa spel

Först vill jag påminna om tävlingen som finns två inlägg under detta. Många är med men fler hinner skicka in svar :) Inlämningen är förlänggd till 14.00, då enbart 2 matcher startar innan dess.

Idga har jag 5 spel att rekommendera från England och Skottland. Utöver dessa finns en hel del "säkra" matcher som Chelsea, Tottenham mm men jag håller mig till de matcher som ger lite roligare odds :)

Wigan - Newcastle 1
Newcastle var riktigt usla i helgen då man som första lag tappade poäng hemma mot Derby (2-2). I de två matcherna innan den (Fulham (B) 1-0 och Brum (H) 2-1) avgjorde man på tilläggstid. mot Fulham var det på straff. Resultatraden ser därmed bättre ut än formen. Faye och Carr kan komma att återkomma i laget medan Michael Owens fortfarande saknas (Han är tillbaka i träning men lär inte vara i matchform på ett tag).
Wigan tog senast en poäng i Fulham på bra sätt och i senaste hemmamatchen slog man Blackburn med 5-3. Melchiot återvänder i försvaret idag, vilket är ett plus, och eventuellt kan Heskey spela igen efter att ha missta förra matchen pga skada.
Sedan Wigan kom upp i Premier League har dessa lag möts 3 gånger hos Wigan (2 i ligan och 1 i ligacupen). Alla 3 av dessa möten har Wigan vunnit med 1-0 och jag tror historien upprepar sig idag till fina 2,60.


West Ham - Reading 1
West ham har inga nya skadade. Carlton Cole återkommer till truppen efter avstängning men det är inte säkert att han startar. West Ham har riltigt bra form. Senast slog man Boro på bortaplan och på senaste tiden har man gjort flera bra insatser som borde gett fler poäng. Mot bortasvaga Reading ska det dock bli 3 poäng. Reading har tagit 2 poäng på 8 matcher på bortaplan. Det är deras stark hemmaspel som gör att de inte ligger i botten av tabellen. Idag har man bara en ny trolig skada och det är på mittfältaren Gunnarsson. I helgen vann reading hemma mot Sunderland efter ett mycket kontroversiellt mål på övertid (troligen var bollen aldrig inne). Reading är för dåliga på bortaplan och West Ham är riktigt bra just nu så 1,90 är riktigt bra på en hemmaseger! DAGENS BÄSTA SPEL!


Plymouth - QPR 2
QPR har hittat formen och spelat bra på sistone, dock kryssar man lite för ofta. Men man kommer klättra i tabellen de ärmsta veckorna. Man har fått in många nya miljoner i klubben genom att världens 5:e rikaste man köpt 20% av klubben. Så när transferfönstret öppnas lär det värvas friskt. Idag saknar man bara mittbacken Stewart jämfört med förra matchen.
Plymouth får tillbaka mittfältaren Nalis efter avstängning idag. Som vanligt är Plymouth bra ena matchen och sämre i nästa. Det är slltid avårt att pricka in vilken form de har. Idag har jag stark feeling för att de åker på en ny hemmaförlust. De är rättmätiga favoriter men alldeles för stora sådana. I QPR är det verkligen mungiporna uppåt och de är ett lag man ska följa ett tag framöver. 4,20 och mer är lätt att hitta (Unibet har hela 4,50) och det är alldeles för höga odds och måste testas.

Stirling - St Johnstone 2
Skotska div 1. Stirling halkar allt närmare nedflyttning. man har bara tagit 1 poäng på de 5 senaste ligamatcherna. Seanst saknade man 3-4 ordinarie och alla de, liksom lagets viktigaste spelare; rutinerade Colin Cramb. Liten kul fotnot: Colin Cramb är den enda spelare som spelat i alla 4 Engelska och alla 4 skotska divisionerna, även om det bara blev en match med Southampton i Premier League. Det är ett stort avbräck för ett redan sargat lag.
St Johnstone ligger 3:a i serien, 13 poäng efter ledarduon och det är deras oförmåga att avgöra matcher som lett till detta, på 17 matcher i ligan har man kryssat hela 9 ggr. Idag har man inga nya skador utan har samma startelva som i de två senaste matcherna. Det är klasskillnad mellan lagen och med tanke på skadeläget i Stirling ska det bli säsongens andra bortaseger för St Jonhstone. 2,00 finns och det är några tiondelar för högt!


Peterhead - Brechin 1
Skotska div 2. Peterhead har inga skadade alls i truppen och formen är riktigt bra. Senast fick man 2-2 borta mot serieledande Raith, en match där man var värda en vinst.
Brechin klarade även de oavgjort mot serieledande raith i sin nästsenaste match och har bra form med 5 raka utan förlust. Bortaspelet har dock inte varit så bra och man är utan seger på 8 försök. Man har flera spelare som skulle varit ordinarie långtidsskadade och normalt ska man inte räcka till här.
Peterheadseger finns till 1,90 och det tycker jag är riktigt bra.

Inga kommentarer: