20 december 2007

Torsdagens UEFA-cup

Igår var det bara Braga som gjorde sitt. panionos hade 2-0 men tappade till 2-3, svagt.


Idag har jag tittat lite närmare på matcherna igen.

Grupp A:
Everton har redan vunnit gruppen och skickar en trupp emd bara några få A-lagsspelare tilL Alkmaar. AZ är ett bra lag och hemma hade de ändå haft toppchans. Nu är detta ett av dagens bästa spel då AZ troligen behöver vinst för att gå vidare.
Nurnberg behöver också vinna för att gå vidare (förutsatt att AZ vinner) och man möter svaga och ointresserade Larissa på bortaplan och bör även de vinna utan problem.

Grupp B:
Aberdeen eller Köpenhamn är frågan. Köpenhamn klarar sig vidare med ett X. men jag tror de får enormt svårt uppe i Skottland. Att spela på resultat är inte deras grej och Aberdeen satsar stenhårt på denna match. Aberdeen har varit det bättre laget av de två men hade grymt svåra bortamatcher och hemma mot Köpenhamn blir det vinst till fina odds, ofattbart att de inte är favoriter.

Grupp C:
Dagens banker hittar vi i Fiorentina. Man behöver förvisso bara ett X för att at sig vidare men det känns som de gör vad Bayern München gjorde igår; man tar det säkra före det osäkra och undrar in flera mål. På det sättet hjälper man äver AEK Athen, som jag inte är 100% säker på kommer att slå Villareal, de klarar sig med ett kryss oavsett hur det går Fiorentina.

Grupp D:
Hamburg tar emot Basel i en ren gruppfinal. Båda är redan vidare och även fast jag anser Hamburg vara mycket starkare, framförallt då de spelar hemma så står jag över spel just för att det är svårt att veta inställningen till ev. gruppseger.
I den andra matchen möts Rennes och Zagreb. Båda lagen måste vinna med flera mål för att gå vidare (Zgreb med 2 och rennes med 3). Rennes spelar hemma och kommer troligen vinna men det finns inte mycket chans för dem att vinna sås tort som de behöver. En liten peng sätts på dem trots allt.


DAGENS SPEL:
AZ- Everton 1 (1,60) DAGENS BÄSTA SPEL. även handikappspel -1 kan vara värt en peng.
Aberdeen - Köpenhamn 1 (2,60)
Fiorentina - Mlada 1 (-1) (1,70)
Rennes - Zagreb 1 (1,95)

Inga kommentarer: