19 december 2007

UEFA-cup på onsdagen

Idag spelas det 8 UEFA-cupmatcher i sista omgången av gruppsspelet och då gäler det att se vilka som har något att spela för. Gruppvinnarna komemr att få möta grupptreor i nästa runde medan grupptvåorna möter lag som kom 3:a i sin CL-grupp. Men jag inbillar mig att dte viktigaste inte är tabellplaceringen för de flesta lagen utan enbart att de ska gå vidare.

Grupp E:
Det är klart vilka som går vidare. Om Spartak Moskva vill sp komemr de vinna gruppen genom att slå ett svagt Toulouse, som dessutom saknar Elmander. Men frågan är om viljan finns att skicka bästa laget till frankrike.

Grupp F:
Intressant grupp som Bolton leder. De har spelat klat och missar att gå vidare om Bayern M och Aris spelar oavgjort och Braga slår avhänga Röda stjärnan med 2 mål eller mer.
Även fast X i Bayern - Aris skulle göra båda lagen definitivt klara så tror jag att Bayern M går för segern. Man är klassen bättre än Aris och vill inte riskera något. En vinst med 2 mål tar Braga definitivt vidare. Förlorar BM eller Aris räcker det att vinna. Och det lär Braga göra. Man möter ett röda Stjärnan som är extremt svagt och ointresserat. Jag tror Braga kommer vinna med flera mål och det blir dagens första spel. BM avstår jag pga låga oddset, samt att om man inte lyckats göra mål i mitten av andra så kan man nöja sig med krysset och gå vidare ändå.

Grupp G:
Spurs har spelat klart och är vidare. Getafe möter Anderlecht och ett oavgjort resultat är gynnsamt för båda. Getafe vinne rgruppen och Anderlecht bör klara sig (om inte Hapoel Tel Aviv vinne rsin match med 5 mål eller mer). Jag, liksom bookies tror på kryss, och spelar. Anderlecht saknar dock många spelare och har svag form så det blir låg insats.
Hapoel möter ålborg hemma och vet att det är mål som gäller. Även om Anderlecht skulle slå Getafe måste man vinna med 3 mål. Vinner däremot Getafe räcker det med vinst. Hapoel vinner men jag har svårt att se dem göra det med mer än något mål. helt oK odds på hemmaseger dock.

Grupp H:
Klara gruppvinnarna Bordeaux åker till panionos och det verkar som man skiter i matchen helt. Tydligen är det bara 3 spelare som kan anses ordinarie som rest med till grekland och spel på grekerna är givet, framförallt då de troligen måste vinna.
Galatasaray lär inte gilla Bordeauxs beslut, men de har ju själva satt sig i en situation där de är beroende av andra. Man möte enormt svaga Austria Wien och lär vinna. Oddsen är dock ointressanta IMO.




DAGENS SPEL:

Braga - Röda Stjärnan 1 (-1) (1,90)
Getafe - Anderlecht X (2,60)
Hapoel - Ålborg 1 (1,70)
Panionos 1 (1,60)

Inga kommentarer: