31 augusti 2007

Helgens bästa spel

Denna helg har jag bara ett fåtal spel. Det bästa spelet är i Australien denna helg.


Melbourne - Perth 1 (-1)
Regerande mästarna Melbourne såg länge ut att vinna första omgångens match i Nya Zeeland. man ledde med 2-0 till 79:e minuten och tappade till 2-2. Uppryckning väntar i säsongens första hemmamatch och med tanke på att det är Perth de möter så bör det bli enkel vinst.
Melbourne saknar förvisso duktige försvararen Ljubo Milicevic, men det finns bra ersätare och man har inga nya skador utöver denna.
Perth har ju, som jag skrev förra helgen stora bekymmer. Nu är det klart att Stan Lazaridis är avstängd till November. Dessutom saknas fortfarande nya Hayden Foxe och till denna match saknas även viktige mittbacken David tarka. Till detta tillkommer flera småskador och folk utanför startelvan som är skadade.
Perth är för dåligt i år och med dessa skador så ska man inte ha en chans i ett Melbourne, som måste visa att man vill försvara titeln. Laget åkte på en rejälutskällning efter tappet senast och är revanschsugna.
1,60 ger centrebet (men det finns troligen högre), det är ett helt spelbart odds. Men jag utnämner handikappspelet melbourne -1 till 2,65 som HELGENS BÄSTA SPEL!

I de övriga två matcherna (en spelades idag) så tror jag Adelaide kan vinna borta mot Sydney som fortfarande har en del problem. Dessutom tror jag Queensland återigen slår Newcastle på bortaplan. En liten slant på 2:or eller X2 i dessa matcher kan visa sig ge bra vinst.



Det bästa brittiska spelet är än en gång i Skottland.

Dundee Utd - Falkirk 1
Dundee Utd verkar på gång. Man var riktigt bra i bortasegern mot Inverness i senaste ligamatchen. I veckans cupmatch debuterade Sheffield Unitedspelaren Jordan Robertson och gjorde vinstmålet. Robertson är en ung, lovande anfallare som är utlånad under hösten och som kan överraska många försvar i SPL. Ett flertal spelare återvänder efter skador och man har inga större bekymmer inför dagens match.
Falkirk är inte bra. Man har fått storstryk mot Rangers och celtic och senast förlorade man hemma mot St Mirren. Man har ett par spelare borta och kommer inte räcka till här.
1,80 tycker jag är spelvärt men det finns flera som har 1,90 eller mer.


Ett annat möjligt spel i Skottland är Hibs hemma mot Inverness. Inverness har varit svaga hittills i ligan medan Hibs i min mening är främste utmanare bakom de två stora i SPL. 1,50 som erbjuds generellt är dock på gränsen i en sådan här match.


Gillingham - Walsall 2
I engleska League 1 hittar jag ett intressant spel.
Gills har inlett med 3 raka förluster, mycket pga stora skadebekymmer i truppen. Till dagens match måste man troligen fylla på med spelare ur ungdomslaget för att ens få full reservbänk. Nigrianske landslagsspelaren Efetobore Sodje saknas igen pga avstängning (sista matchen nu i en 3-matchers avstängning).
Walsall är även de utan seger hitills men de har mött tuffast möjliga motstånd. Man inledde säsongen med 1-1 hemma mot Carlisle (som ligger 2:a), sedan förlorade man borta mot serieledarna Leyton Orient (som iofs inte lär ligga i topp länge till) och senast förlust mot topptippade Swansea. Tuff inledning för en nykomling. Idag får man tillbaka anfallaren Tommy mooney medan backen Roper saknas efter utvisning i förra matchen.
Walsall är en bra nykomling som kommer hamna mitt i tabellen. de känns bättre än Gillingham och med tanke på Gillinghams skadeläge och svaga form så känns oddsen på en bortaseger riktigt bra. Det är inte svårt att hitta odds runt 3,30 och det är riktigt bra på Walsall!

Inga kommentarer: