28 augusti 2007

Ligacupen tisdag

Idag har vi flera ligacupmatcher att spela på och jag väljer att spela 3 matcher, varav alla är skrällspel.


Bristol R - West Ham 1
Hammers har inte uppvisat något spel som gör att man kan tro att de kommer slippa nedflyttningsstriden i år. Laget ser tunt ut även fast många svenskar verkar tro att de är bra pga Ljungberg, en föredetting som dessutom är skadad. Saknas idag gör även Bellamy samt de som saknats i tidigare matcher. Eventuellt vilar man en del spelare. Förra året åkte WH ut mot dåvarande League 1-laget Chesterfield och jag tror risken är stor att man idag åker ut mot ännu ett League 1-lag.
Bristol R har börjat riktigt bra i League 1 som nykomlingar och är obesegrade efter 3 matcher. Senast slog man topptippade Oldham på bortaplan och i förra ligacupomgången slog man ut Crystal Palace på straffar. BR har inga större bekymemr i laget och man kan spela med samma lag som senast men har även alternativ att ändra forwardsduo till den som spelade mot CP. Allt ser väldigt bra ut offensivt i BR just nu.
Jag tycker Bristol Rovrs står i alldeles för höga odds. Allt från 5,00 och uppåt är mycket spelbart och även fina handikappodds till över 2,00 kan spelas. Matchen sänds även på Viasatsport 1 efter Liverpools CL-match.


MK dons - Sheffield U 1
Ingen hemlighet att jag tror mycket på Dons i år. Efter en svag inledning av säsongen så spelade man riktigt bra i 3-0 vinsten mot Shrewsbury senast. Offensivt känns man väldigt starka och har gjort 10 mål på de 4 inledande matcherna, inkl. ligacupvinsten mot Ipswich i förra omgången (2-2 ord. tid, 3-3 e. förl. vinst på straffar). Man ändrar troligen lite i laget och byter ev. målvakt, men det gjorde man även inför Ipswichmatchen och det gick ju bra.
SU har inlett knackigt. De överskattas på att de spelade i PL ifjol och har mycket att bevisa om de vill kriga om topplaceringarna i år. man har en del skador och troligen kommer man ändra om rejält i startelvan inför denna match.
Oddsen är intressanta på en hemmaseger och allt över 3,50 är mycket spelbart.


Portsmouth - Leeds 2
Pompey kommer vila flera spelare, stjärnorna Kanu, Sol Campbell och David James vilas definitivt och flera andra av ordinarie startelvan kommer troligen inte spela idag. Man har inlett säsongen bra och har bl.a. spelat 1-1 mot man U.
Leeds startade League 1-säsongen med 15 minuspoäng pga ekonomiska oegentligheter. Jag avr en av dem som räknade bort dem pga detta men de har inlett säsongen strålande spelmässigt. 3 raka segrar i ligan (senast borta mot troliga topplaget Nottingham) och vinst i förra ligacupomgången. Man kommer till denna match med bästa möjliga lag och Tore Andre Flo gör troligen årsdebut.
Leeds står i otroligt höga odds idag, uppmot 9,00. Men allt över 6,00 är helt klart spelvärt idag och vill ni spela handikapp så funkar ju även det bra till fina odds.
Dagens helt klart roligaste spel! Det enda mot detta spel är min regel om att inte spela bortalag med långa resor mitt i veckan, men till dessa odds gör jag gärna ett undantag.


Även följande lag lockar lite spelmässigt:
Cardiff (Fowler och Hasselbaink gör debut på topp och det kan blir riktigt kul det)
Peterboro (West Brom väntas göra flera ändringar och Posh är inte dåliga)
Hartlepool (Sheffield W har varit usla så här långt och komme rtroligen ändra i laget ikväll, men det kanske bara är positivt?)



jag återkommer eventuellt med spel till Skotska ligacupen under dagen

Inga kommentarer: