24 augusti 2007

Resten av helgens matcher i Australien

3 matcher till spelas i A-league i helgen och i en av dem hittar jag ett spel.
På lördagen möts Queensland - Adelaide i en för tuff match att tippa och söndagens ena match mellan nya Wellington och fjolårsmästarna Melbourne står jag över då Nya zeeländksa laget är svårbedömt så här tidigt på säsongen.
Så det blir enbart spel i tidiga söndagsmatchen.

Perth - Newcastle X2
Många bra nyförvärv hjälpte Perth att nå finalen i försäsongscupen, man slog bl.a Newcastle med 1-0 på vägen. Det är bl.a. det som gör att man är så klara favoriter i denna match. MEN..man har tunga avbräck i nyförvärvet Hayden Foxe, landslagsspelare som senast spelat i Leeds och innan dess lag som Ajax, West Ham och portsmouth, han köptes in för att stärka mittförsvaret och komemr saknas under de 9 veckor han beräknas vara borta. Även gamlingen Stan Lazaridis (som spelat i Birmingham och West Ham under många år) är borta. I januari i år fälldes han för doping då han hade ett ämne i kroppen som kan användas för att dölja förbjudna preparat i kroppen. Stan påstår att han fick kdet i sig genom ett hårväxtmedel. Troligen kommer han att vara avstängd länge. Även ordinarie målvakten saknas. han skadades i omgång 9 under förra säsongen och utan honom var man klart sämre och det var en bidragande orsak till floppsäsongen (man kom nästsist).
Newcastle har tappat en del tongivande spelare till denna säsong, bl.a. Milton Rodriguez, colombianen som var en av lagets bästa ifjol. Man har värvat två intressanta brassar i Mario "El matador" Jardel (guldskovinanre 2 ggr med förflutet i Portugal, PL mm) och Denni. Dessutom har man värvat argentinaren Jorge Drovandi, som man hoppas mycket på och som komemr med ett rykte om sig att vara enormt målfarlig. Av dessa tre är det bara Drovandi som definitivt spelar i denna match, ev. kommer Denni in vid något tillfälle också. Sverigebekantingen Ante Covis står i mål.
Detta är två lag som kommer få svårt att nå slutspel. Perth rankas av bookies som 4-5:a i sluttabellen men jag tror de hamnar på någon av de två sista platserna. Oddsen känns för höga på Newcastle i denna match. Man har ett till stora delar nytt lag och IMO ranaks de ner för mycket av bookies pga detta. man misslyckades förvisso i försäsongscupen men flera av de viktiga nya spelarna var inte med då. 4,00 på rak 2:a är bra men jag fegar (det är som sagt premiär) och spelar istället X2 till 1,90.

Inga kommentarer: