21 november 2009

Lördagsspel

Jag inleder lördagen sedvanligt med Topptipset.



1. Sunderland – Arsenal 17-25-58
Arsenal är ju givetvis det bättre laget av dessa två men jag är inne på att Sunderland kan skrälla. Arsenal har många spelare i truppen borta. Visst har man flera av sina bästa spelare med men saknar bl.a. Bendtner och Van Persie. En del spelare som är med i truppen har varit borta ett tag och inte nått full form. Dessutom har både Gallas och Arsjavin spelat tuffa kvalmatcher senaste veckan. Borta har Arsenal bl.a. tappat poäng mot West Ham nyligen och de är sämre än Sunderland och det är bara i 1 av bortamatcherna i ligan som man hållit nollan. Om Sunderland inte låter Arsenal spela sitt eget spel utan sätter emot och försöker vinna så kan de lyckas med det. Man saknar ett par spelare och framförallt är avstängda Jones ett avbräck. Jag väljer att helgardera och hoppas på skräll.

2. Birmingham – Fulham 44-33-23
Brum har 3 raka utan förlust varav kryss mot topplag i de 2 senaste; 0-0 hemma mot Man C och 2-2 borta mot Liverpool. Sett till de resultaten så kan man alltså tro att Brum enkelt ska slå ett lag som Fulham. Men man var inte bra i de matcherna. Framförallt mot Liverpool så var man klart utspelade och man var inte värda poängen.
Fulham är numera även ett hyfsat bortalag (till skillnad från 2-3 säsonger sedan) och är i grunden det bättre lagat av dessa två. Brum saknar dessutom flera spelare medan Fulham får tillbaka rutinerade kaptenen Danny Murphy, vilket är ett jätteplus. Den som har råd helgarderar men jag väljer X2.

3. Burnley – Aston V 30-29-41
Burnley ska inte överskattas på sin fina hemmaform. Visst man har slagit Everton och Man U på hemmaplan men har även förlorat mot svaga Wigan. Många nykomlingar har på senare år startat säsongen riktigt bra, titta på Hull ifjol och Wigan för några säsonger sedan, för att sedan dala och i vissa fall knappt vinna en match när väl svackan kom. Jag säger inte att Burnley nått den svackan men den kommer närmare och närmare och resultaten mot bl.a. Man U kan ha orsakats av att de möttes tidigt på säsongen.
Aston V är ett lag som brukar vara minst lika bra borta som hemma spelmässigt och man är klart bättre än Burnley på pappret. Inga allvarligare avbräck i något av lagen och jag tror stenhårt på AV som jag anser understreckade då de borde vara minst 50%-are IMO. Jag singlar 2:an

4. Chelsea – Wolves 92-6-2
Visst är Chelsea lite för stora favoriter och visst saknar man Drogba, Ballack, Lampard, Deco mfl. Men man har ett riktigt bra lag även utan dessa och underskattningsrisken är mycket låg. Wolves vann bortapremiären mot Wigan men har sedan dess haft riktigt svårt på bortaplan och mot ett så starkt hemmalag som Chelsea ska man vara chanslösa. Frågan är nog inte om Chelsea vinner utan med hur mycket. Skulle Chelsea tappa poäng så blir utdelningen på Topptipset rejält hög men då missar jag för har singlar jag Chelsea då jag inte kan se dem förlora.

5. Hull – West Ham 34-33-33
Två svaga lag i en viktig match. Spelarna kan inte skilja på dem och jag tror att det är visast att helgardera. Hull kan vara stärkta av segern senast men gör för få mål. West Ham går sällan mållösa av planen och med Carlton Cole tillbaka är de starkare. Helgardering.

6. Barnsley – Cardiff 25-30-45
Cardiff får tillbaka Chopra efter avstängning och det är ett stort plus men man har fortsatt en del spelare borta och bortaspelet har inte alltid funkat. Barnsley är klart sämre än Cardiff och jag tror inte de vinner. De brukar ha riktigt svårt mot Cardiff och kommer få det idag också. X2 räcker.

7. Coventry – Crystal P 35-35-30
Öppen match som borde helgardera men de har jag redan använt. CP har 4 raka vinster här och har 4 raka utan förlust i ligan. Både CP och Coventry kryssar en hel del och det känns som om denna match också slutar oavgjort. Att välja vilket lag jag ska gardera med känns svårt. Frågan är om Westwood står eller inte i hemmalaget. Står han ser man mycket starkare ut defensivt på senaste tiden, bl.a. genom det lån man gjort av spelare men utan Westwood är man klart försvagade. Som sagt… helgardera gärna. Jag chansar att 1X räcker och hoppas att Westwood står i hemmalaget.

8. Middlesboro – Nottingham 52-30-18
Märkligt att Boro överskattas så av spelare och bookies. Formen är usel, man har bara 2 vinster på senaste 9 och den senaste av dem kom mot svaga Derby som alla slår på hemmaplan. Man har lånat Kitson från Stoke men att han ska göra att laget vinner tvivlar jag på. Helt enkelt är Boros problem att man har en svag och överskattad manager i Gordon Strachan som inte ska vara manager på denna nivå.
Nottingham har 5-4-1 på senaste 10 och får troligen tillbaka anfallaren Blackstock. I övrigt har man inga större problem.
Inget talar för att Boro ska vända sin negativa trend och till 52% är de överstreckade. Jag tror Nottingham vinner detta då man är klart bättre för dagen. Man har dock spelat oavgjort en del på sistone och det gör att gardering ska med. X2 räcker.


Systemet 144 rader
1X2
X2
2
1
1X2
X2
1X
X2


--------------------------------

Övriga spel:

Liverpool - Man C 1
Gerrard och Johnson tillbaka i Liverpool medan Petrov och Robinho saknas i Man c. Man C har kryssat de 5 senaste men här får man inga poäng med sig. Oddsen på Liverpool är riktigt bra och 1,95 är ett givet spel.

Leicester - Plymouth 2
Här spelar jag på värdet Plymouth ger 5,50 och det är alldeles för högt. Man har hittat formen och har 2 raka segrar. Leicester är favoriter och ska normalt vinna men chansen på Plymouth överstifer oddsen och måste testas.

St Mirren - Hibs 2
Hibs är verkligen med och krigar mot Glasgowlagen i år och man spelar riktigt bra. St Mirren har bara 1 hemmaseger och komemr få en svettig eftermiddag. Hibs vinner och till 2,25 eller mer så är detta Dagens bästa spel.

Brighton - Leeds 1
Brighton har riktigt bra form med 4 raka autan förlust. Senaste ligaomgången slog man S´oton på bortaplan och i veckan slog man ut Wycombe i FA-cupen trots att man vilade spelare. De återkommer idag och även om Leeds är bättre och har toppform så är 4,00 bra betalt för Brighton idag och det är värt en liten peng.


Montrose - Berwick 1
Montrose jagar första ligasegern för säsongen och jag tror den kan komma här. berwick har stora problem men sjukdomar och skador och 4-5 ordinarie kan saknas. Berwick ligger 2:a men bortaspelet är deras stora akilleshäl och man har bara 1 seger på de 5 bortamatcher man spelat. Montrose känns som ett kul drag till 3,20.

Dumbarton - Peterhead 1
Inga bekymmer alls i hemmalaget som inför förlusten senast hade 5 raka utan förlust. Peterhead har flera spelare borta pga skador och får svårt. 2,25 på 1:an känns bra.

Inga kommentarer: